Van olyan aki feketén adja ki a lakását? Mennyire rizikós? Foglalkozik vele valaki egyáltalán?
Figyelt kérdés
2014. aug. 6. 15:32
2/15 anonim válasza:
Van.
Leginkább a rosszindulatú szomszéd/ismerős foglalkozik ilyesmivel. Rosszabb esetben tudja a névtelen bejelentések spiclivonala számát is!
3/15 A kérdező kommentje:
Honnan tudja a szomszéd hogy fizetnek-e érte vagy szívességből ismerős lakik-e ott?
2014. aug. 6. 16:36
4/15 kovpet válasza:
Én semmiképp sem merném. Így is a bérlő van jobb helyzetben, de úgy meg aztán teljesen kiszolgáltatott lenne a bérbeadó neki.
5/15 anonim válasza:
Igen, mert pénzt spórol vele, másrészt könnyebben ki lehet rakni a nem fizető bérlőket.
6/15 A kérdező kommentje:
"könnyebben ki lehet rakni a nem fizető bérlőket"
Miért, mire gondolsz?
2014. aug. 7. 10:36
7/15 kovpet válasza:
Arra gondol, hogy szerződés sincs.
Így tényleg könnyebb kitenni, de szerintem nincs olyan ember, aki szerződés nélkül költözik be más lakásába. A kérdés az adózásról szólt az én értelmezésemben. Teljesen papírok nélkül tényleg jobb a bérbeadónak, csak ki az a balek, akinek így megfelelne a dolog? Ahhoz nagyon áron alul kell kiadni, akkor meg már miért ne adózna az ember? Ugyan ott van és minden legális, nem zsarolható.
8/15 A kérdező kommentje:
Én arra gondolok, hogy ha szerződés van, csak adózás nincs...
2014. aug. 7. 12:20
9/15 kovpet válasza:
Én is így értettem. Ezért leszel zsarolható, ha akármi nézetkülönbség lenne köztetek a későbbiekben. Ez 16%-ot nem ér.
10/15 anonim válasza:
nézd ha van szerződés, nem rakhatod ki a bérlőt. 1 évig kell bíróságra járni, addig ingyen él a lakásodban, ezért nem szoktak bérleti szerződést kötni, nem azért hogy spóroljanak egy kis pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!