Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » SOS! KIderült, hogy nagyon...

SOS! KIderült, hogy nagyon sok pénzel átvert a főbérlő. Hgy "szerezzem" vissza?

Figyelt kérdés

1 éve és 8 hónapja lakunk a jelenlegi albérletünkben. Most derült rá "fény", hogy egész eddig mi fizettük a szomszéd után is a vizet, (egy közös udvar 2 ház), gázóra is csak egy van, villany számla nagyon sok. A vizesekhez bementünk és 100%-ra tudjuk,hogy mi fizettük, villannyal csak az idei évben 20000-rel többet kért, gázt még nem tudjuk,hogy "bizonyitsuk",ezen kívül valószínű valamennyi áramot is lopnak. Csekket,számlát nagyon régóta nem láttunk. Bérleti szerződés van, de nem adózik utána, hátulján kézzel van ráirva,hogy átvette a kaúciót és alá irta. Mostmár tudjuk,hogy összebeszéltek a szomszéddel, de eddig tagadták és semmilyen papírt egyik sem mutatott. Nem tudják,hogy bent voltunk meg tudok a villanyról, vasárnap jönnek és közöljük velük, eddig próbálták ránk háríttani a dolgot,hogy mit hiszünk ,h átvernek, ha ezt csináljuk el lehet menni.

1. Legjobb védekezés a támadás (tulaj részéről)

2. Lenne hova mennünk ha nagyon kell

3. Nem hagyom a pénzem...

Hogy tudnám bizonyitani,hogy én fizettem az egész csekket nem mondjuk csak a felét, illetve mit lehetne tenni ebben a helyzetben? Köszönöm előre is a segítséget!!

2014. jún. 27. 23:38
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
63%

1. kérd el az összes számlát visszamenőleg.

2. ellenőrizd le az óraállást

3. nézd meg, hogy a mérőórák mit mérnek. pl. lekapcsoltok minden vizet használó berendezést, és figyelitek, hogy pörög-e az óra. Ha igen, akkor lehettek bizonyosak, hogy más is használja. dettó villany, gáz.

4. a tulajnak kötelessége odaadni a számlákat

5.soha de soha nem szabad hasraütésre fizetni, csak számla alapján

6. ha ezek sem segítenek, és van hova mennetek, azonnali hatállyal felmondjátok a szerződést, és gyorsan elmentek máshova, utána pedig elmentek ügyvédhez, aki valószínűleg felszólítja őket a számlák bemutatására...stb.

2014. júl. 1. 14:56
 12/20 anonim ***** válasza:
63%
birtokvédelmet alapból mindenki élvez, de el lehet menni a polgármesteri hivatalba, ahol a 3000 Ft illeték fejében lehet kérni.
2014. júl. 1. 14:58
 13/20 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Kijelentette,hogy nem ad semilyen papirt oda, és felmondja az albérletet, mi meg mondtuk addig egy métert sem teszek míg el nem számol, egyébként lenne hova menni átmenetileg, de miért hagynám itt a pénzem?!! A birtokvédelemre az ingyenes jogi tanácsadáson azt mondták,hogy csak akkor kérhetnénk ha lenne akárcs csak ideiglenesen ide szóló lakcimkártyánk, de nincsen. ezt nem is értem a szerződés miért nem elég, vagy esteleg,hogy amióta itt lkaunk az én nevemen van a net meg a tv?!! Az nem elég bizonyíték? A gáz tisztázodott azt nem lopják. A víznél viszont 100%,mert voltunk bent , csak papírt nem adnak ki,mert nem én vagyok a tulajdonos, de tudjuk,hogy ő tisztában volt ezzel csak tagadja,ugyhogy nem is érdekeln,hogy nem adtak ki nekünk papirt. Villanynál is hitetlenekedik ,mert több pénz kért el mint ammit befizetett... hogy ő ezt nem érti, mert ő csak csekkre kérte el. Másodszorra is a szemembe hazudott szemberebbenés nélkül. Most majd ELVILEG bemegy és kikér minden papírt , mert azt hazudja,hogy ő csak a csekket tartja meg a számlát kidobja. ILYEN NINCS! dE 100%,hogy semmitlyen papirt nem fog hozni, mert azzal bebizonyosodik a mi igazunk. Nekem igazából nincsen mitől félnem, addig nem megyek és nem fizetek egy fillért sem míg el nem számol. Mit csinál kér kilakoltatásit elleneünk, tegye azzal saját magát nyomja fel az apehnál! :)

2014. júl. 1. 23:09
 14/20 anonim ***** válasza:
Ha van szerződésed ,,, HA VAN be jelentheted magad .. De szerintem a ti felállásotok a sok osztott fogyasztó mérővel többszörös társbérlet , és nem korlátozhatsz a közös helységekben, egyéb, másokat sőt a bejelentett tulaj ismerősét sem :) .
2014. júl. 2. 19:29
 15/20 anonim ***** válasza:
0%

Most jót nevettem :)))) Ha nem tudod mennyit fogyasztottál , miért sokallod ??

Ha meg tudod pontosan - § - csak a mérők kisiskolás számleolvasása + majd egy negyedikes matek és megvilágosulás !!!

De szerintem neked sokan csak így látatlanban sem adnának ki semmit !!

2014. júl. 2. 19:34
 16/20 anonim ***** válasza:

Elgondolkodsz, hogy megfelel így, vagy nem. Ha nem, elmégy. Visszaszerezni nincs mit, a "szerintünk összebeszélt" nem nagyon áll meg sehol.

Tanács: a legközelebbi helyeden ne meséld el, hogy szerinted összebeszéltek ellened, mert nem fogják nektek kiadni a lakásukat.

2015. máj. 6. 03:36
 17/20 A kérdező kommentje:

Bebizonyosodott,hogy összebeszéltek. És az is 100%-ra,hogy 2 éven keresztül fizettük a szomszéd vizét és,hogy az áramot is lopták! Nem felelt meg! Eljöttünk nagyon jó tanuló pénz volt! Nem gond találkoznak ők még velünk ;)

Kedves utolsó előtti örülök,hogy jól szórakoztál! Ez a hozzászólásod minősítette a saját szegénységi bizonyítványodat! Gratulálok, és hasonló jókat kívánok neked! :)

2015. máj. 8. 00:12
 18/20 anonim ***** válasza:
0%

:D

:P

" találkoznak ők még velünk ;) " Miért eddig nem találkoztatok ? ........

Az idő téged igazolt az 100%-ék ! Megérdemled . . . .

2015. máj. 8. 12:01
 19/20 A kérdező kommentje:

A hozzászólásod meg téged igazol IQ bajnok!

Nem nem lettünk barátok,hogy találkoznánk egymással... gondolkozz...

Tudod,hogy mit jelent ha valamit képletesen mondanak?

Na jó ne haragudj,hogy ennyire túlbecsültelek. Nézz utána mit jelent!

;)

2015. máj. 8. 22:42
 20/20 anonim ***** válasza:
0%

Képletesen is NAGYON megérdemled a sorsod ! Te még egy vásárlás után is aszthiszed levettek,ha papsz egy marék aprót és fél nap után sem tudod megolvasni

:D

2015. máj. 25. 23:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!