SOS! KIderült, hogy nagyon sok pénzel átvert a főbérlő. Hgy "szerezzem" vissza?
1 éve és 8 hónapja lakunk a jelenlegi albérletünkben. Most derült rá "fény", hogy egész eddig mi fizettük a szomszéd után is a vizet, (egy közös udvar 2 ház), gázóra is csak egy van, villany számla nagyon sok. A vizesekhez bementünk és 100%-ra tudjuk,hogy mi fizettük, villannyal csak az idei évben 20000-rel többet kért, gázt még nem tudjuk,hogy "bizonyitsuk",ezen kívül valószínű valamennyi áramot is lopnak. Csekket,számlát nagyon régóta nem láttunk. Bérleti szerződés van, de nem adózik utána, hátulján kézzel van ráirva,hogy átvette a kaúciót és alá irta. Mostmár tudjuk,hogy összebeszéltek a szomszéddel, de eddig tagadták és semmilyen papírt egyik sem mutatott. Nem tudják,hogy bent voltunk meg tudok a villanyról, vasárnap jönnek és közöljük velük, eddig próbálták ránk háríttani a dolgot,hogy mit hiszünk ,h átvernek, ha ezt csináljuk el lehet menni.
1. Legjobb védekezés a támadás (tulaj részéről)
2. Lenne hova mennünk ha nagyon kell
3. Nem hagyom a pénzem...
Hogy tudnám bizonyitani,hogy én fizettem az egész csekket nem mondjuk csak a felét, illetve mit lehetne tenni ebben a helyzetben? Köszönöm előre is a segítséget!!
Sajnos nem az én nevemen van a számla és nem is én fizettem be őket,sőt nem is ide jönnek hanem az anyjához,mert megbeszélte a postással,hogy oda vigye őket. Esetek 99%-ában nem láttam őket. Felírva csak 2 hónap van,mivel az elején mindíg jajj sietek csak odaugrok hozzad ki a pénzt szöveggel elmaradt, hónapok óta meg könyörgünk értük, de nem hoz semmit, mostmár értjük miért ,mert jó párszor nem létező számlát fizettünk. Nincsen a szerződésben,hogy nekem kellene adóznom. Tanúnak van a párom vele lakunk itt. Meg anyu is lehet tanú, bár ő nem itt lakik. Az a legroszabb ,hogy undóritó a stílusok, azt hiszik ők váltották meg a világot, és,hogy az van amit ők mondanak. A pénzünket nem fogom hagyni,mert a kaucióval együtt kb 200.000 röl van szó, és ebben a tavalyi villany meg a gáz nincsen benne. Párommal mind a ketten bele szakadunk a munkába,hogy kifizessük őket, meg nagyjából mindenünk meglegyen.... nem azért,hogy ő meg lenyúljon minket, máshol is lenne helye annak a pénznek. Megbeszélni szerintünk nem fogjuk tudni sajnos.
Ha más megoldás nincsen nekünk az is megfelel,ha megbeszélünk x hónapom ameddig egy fillért nem fizetünk, és "lelakjuk" ,persze,csak ugy ,h azt vonja le amit valóban mi fogyasztunk, de megbeszélésre esély sincsen.
Birtokvédelmi jogot ki kérhet, milyen esetben?
Hogyha ügyvédhez fordulok mennyi esélyem lenne megnyerni a pert és ennek mennyi az átfutási ideje?
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Kedves 3-as!
Sajnos én nagyon sok rosszat hallottam ,hogy ,hogy átverik az embereket a bérlőt és a tulajdonost is, mi becsületesen mindig pontosan fizettünk, szerintem tényleg semmi rosszat nem mondhat ránk , hát ezt ki is használta, de azért jó hallani,hogy még vannak tiszetességes, becsületes tulajok. :)
Mindenkinek ment a zöld kezecske!
Csak csodálkozom :) Egy egyszerű sorházi balatoni közös minden nyaralóban is fel tudnak szerelni víz, gáz, villany almérőket , de az esetleges eltérést a főmérő között közösen rendezik .
Ez a 200 000 képest fillérek , ha a tulajjal szerelitek "plombáljátok" nincsen pár ezer forint :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!