Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » SOS! KIderült, hogy nagyon...

SOS! KIderült, hogy nagyon sok pénzel átvert a főbérlő. Hgy "szerezzem" vissza?

Figyelt kérdés

1 éve és 8 hónapja lakunk a jelenlegi albérletünkben. Most derült rá "fény", hogy egész eddig mi fizettük a szomszéd után is a vizet, (egy közös udvar 2 ház), gázóra is csak egy van, villany számla nagyon sok. A vizesekhez bementünk és 100%-ra tudjuk,hogy mi fizettük, villannyal csak az idei évben 20000-rel többet kért, gázt még nem tudjuk,hogy "bizonyitsuk",ezen kívül valószínű valamennyi áramot is lopnak. Csekket,számlát nagyon régóta nem láttunk. Bérleti szerződés van, de nem adózik utána, hátulján kézzel van ráirva,hogy átvette a kaúciót és alá irta. Mostmár tudjuk,hogy összebeszéltek a szomszéddel, de eddig tagadták és semmilyen papírt egyik sem mutatott. Nem tudják,hogy bent voltunk meg tudok a villanyról, vasárnap jönnek és közöljük velük, eddig próbálták ránk háríttani a dolgot,hogy mit hiszünk ,h átvernek, ha ezt csináljuk el lehet menni.

1. Legjobb védekezés a támadás (tulaj részéről)

2. Lenne hova mennünk ha nagyon kell

3. Nem hagyom a pénzem...

Hogy tudnám bizonyitani,hogy én fizettem az egész csekket nem mondjuk csak a felét, illetve mit lehetne tenni ebben a helyzetben? Köszönöm előre is a segítséget!!

2014. jún. 27. 23:38
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
46%
Nálad vannak a csekkek? A te nevedre szól?
2014. jún. 27. 23:41
 2/20 anonim ***** válasza:
Mindezt valószínűleg sehogy nem tudod bizonyítani, csak ha van átvételi elismervény, esetleg két megfelelő tanú. Viszont ha vissza akarod kapni a pénzed, megzsarolhatod a tulajt, hogyfeldobod a NAV-nál, akkor elég kemény bírságra számíthat, jobban megéri neki, ha veled egyezik meg.
2014. jún. 27. 23:52
 3/20 anonim válasza:
Tudod valamivel bizonyitani,hogy pontosan mennyi rezsit fizettetek ki honaprol honapra?ha nem,akkor sztem nem sok eselyetek van sajnos.illetve nezd meg,hogy a szerzodesetek tartalmaz-e olyat,hogy a berlore haritja az adofizetesi kotelesseget,mert ha nem,akkor a berbeadasutan adoznia kene,es akkor ezzel lehet fenyiteni,hogy ffeljelented a Navnal,ha nem rendezi.....szomoru ilyet hallani,nekem is ki van adva a lakasom,de ugy gondolom,oda-vissza mukodni kene a korrektsegnek,mi mindig szamlak alapjan szamolunk el,forintra.sajnos nekem ellenkezo rossz tapasztalatom van,az utolso berlom eroszakosan akarta visszakerni a kauciojat a kikoltozesekor,de jol tettem,hogy nem adtam vissza rogton,mert en meg ragaszkodtam hozza,hogy az utolso szamlak is pontosan jojjenek meg.kiderult,hogy 4 honapja nem fizette a kabeltvt,meg ra kellett fizetnem a kauciora is nehany ezret,mire kifizettem a tartozasat...
2014. jún. 27. 23:57
 4/20 A kérdező kommentje:

Sajnos nem az én nevemen van a számla és nem is én fizettem be őket,sőt nem is ide jönnek hanem az anyjához,mert megbeszélte a postással,hogy oda vigye őket. Esetek 99%-ában nem láttam őket. Felírva csak 2 hónap van,mivel az elején mindíg jajj sietek csak odaugrok hozzad ki a pénzt szöveggel elmaradt, hónapok óta meg könyörgünk értük, de nem hoz semmit, mostmár értjük miért ,mert jó párszor nem létező számlát fizettünk. Nincsen a szerződésben,hogy nekem kellene adóznom. Tanúnak van a párom vele lakunk itt. Meg anyu is lehet tanú, bár ő nem itt lakik. Az a legroszabb ,hogy undóritó a stílusok, azt hiszik ők váltották meg a világot, és,hogy az van amit ők mondanak. A pénzünket nem fogom hagyni,mert a kaucióval együtt kb 200.000 röl van szó, és ebben a tavalyi villany meg a gáz nincsen benne. Párommal mind a ketten bele szakadunk a munkába,hogy kifizessük őket, meg nagyjából mindenünk meglegyen.... nem azért,hogy ő meg lenyúljon minket, máshol is lenne helye annak a pénznek. Megbeszélni szerintünk nem fogjuk tudni sajnos.

Ha más megoldás nincsen nekünk az is megfelel,ha megbeszélünk x hónapom ameddig egy fillért nem fizetünk, és "lelakjuk" ,persze,csak ugy ,h azt vonja le amit valóban mi fogyasztunk, de megbeszélésre esély sincsen.

Birtokvédelmi jogot ki kérhet, milyen esetben?

Hogyha ügyvédhez fordulok mennyi esélyem lenne megnyerni a pert és ennek mennyi az átfutási ideje?

Köszönöm az eddigi válaszokat!

2014. jún. 28. 00:22
 5/20 A kérdező kommentje:

Kedves 3-as!

Sajnos én nagyon sok rosszat hallottam ,hogy ,hogy átverik az embereket a bérlőt és a tulajdonost is, mi becsületesen mindig pontosan fizettünk, szerintem tényleg semmi rosszat nem mondhat ránk , hát ezt ki is használta, de azért jó hallani,hogy még vannak tiszetességes, becsületes tulajok. :)

Mindenkinek ment a zöld kezecske!

2014. jún. 28. 00:25
 6/20 anonim ***** válasza:
Kérj a szolgáltatóktól hivatalos számla-másolatot. A birtokodban levő lakás-bérleti szerződés alapján ki kell, hogy adják arra az ingatlanra, ahol laktok. Az is igaz, hogy ezt ingyen nem fogják nektek oda-adni, valamennyit fizetnetek kell a másolatok kiadásáért.
2014. jún. 28. 07:38
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem sok reményed van ilyen feltételekkel bármennyi összeget visszakapni sajnos.
2014. jún. 28. 10:02
 8/20 A kérdező kommentje:
Egyik szolgáltató sem hajlandó semmit sem kiadni a szerződéssel, csak a tulajdonosnak, a viznél is kérni akartunk papirt mire kérdni ön a ..... (tulajdonos) mondtuk,hogy nem, de itt a szerződés,hogy mi lakunk ott errre mondta a nő,h "hoppá akkor semilyen adattal nem szolgálhatott volna".... ugyhogy egy kicsit mondhatom,hogy szerecsén volt, mert azt hitte a mama a tulaj, de másolatot nem adott.Pedig még fizetnék is érte.
2014. jún. 28. 11:36
 9/20 anonim ***** válasza:

Csak csodálkozom :) Egy egyszerű sorházi balatoni közös minden nyaralóban is fel tudnak szerelni víz, gáz, villany almérőket , de az esetleges eltérést a főmérő között közösen rendezik .

Ez a 200 000 képest fillérek , ha a tulajjal szerelitek "plombáljátok" nincsen pár ezer forint :)

2014. jún. 29. 09:50
 10/20 A kérdező kommentje:
ez rendeben is lenne, de a főbérlő meg a szomszéd rokonék és 100 % ,hogy összebeszéltek. Igen azt hangosztatták,hogy van almérő a víznél, bent volt és nincsen. A gázosok is azt mondták sajnos. Egyébként is el akartunk innen költözni ,mert a ház elég katasztófális állpotban van, a párom mindig a mi saját költségünkre próbálja lakhatóvá tenni, és folyamatosan csinálja a kisebb folyamatos felújítási munkákat! Na meg ezt úgysem fogja tudni kimagyarázni.... mivel saját fülemmel hallottam nincsen miről beszélni, addig fogunk itt maradni míg nem rendezi számol el nekünk fillérre pontosan mindenről, van hova mennünk, de pénzünket nem hagyom..
2014. jún. 29. 10:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!