Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Albérlőként kérhetem h tartsa...

Albérlőként kérhetem h tartsa a főbérlő fent nekem az albérletet, amíg nem tudok fizetni pár hónapot (balesetem miatt)? Utólag fizetnék!

Figyelt kérdés
2014. máj. 19. 10:54
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Kérni bármit lehet. Ha jó a kapcsolat köztetek, még bele is mehet. Mondjuk azt nem tudom, hogy hogyan adná ki a lakást másnak, hogy a te cuccaid még ott vannak.
2014. máj. 19. 11:03
 2/4 anonim ***** válasza:
Kérni azt bármit lehet. De ha elmaradsz a fizetéssel, egy felszólítás után rendkívüli felmondással élhet a bérbeadó a következő hónap végére.
 3/4 anonim ***** válasza:
Kérni kérheted, aztán hogy megengedi-e ezt neked v. nem az már az ő döntése.
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha eddig volt jövedelmed, akkor feltehetően nem maradsz egy fillér nélkül a betegséged alatt sem.

Én mint tulaj, aki kiadom a lakást bérbe, ebben az esetben azt tudnám elképzelni köztes megoldásként, hogy a bérleti díjat fizesd utólag, ha rendbe jöttél, viszont a rezsit az utolsó fillérig rendezd a betegséged alatt is.

Gondolj bele mit kérsz. Mivel fent kell tartani az albérletet, nyilván nem oldódik meg a dolog egy hónap alatt. A tulaj csak annyit fog látni ha ilyet kérsz, hogy cirka 80 ezret halmozol hónapról hónapra, így 3 hónap alatt a tartozásod 240 ezer lesz. Ezt utólag miből akarod majd kifizetni, ha nincs annyi tartalékod, hogy most megfinanszírozd a bérlettel járó költségeket.

Ebbe sose mennék bele.

Szerintem próbáld a köztes megoldást, úgy max a bérleti díjat fogja bukni, viszont a lakás fenntartása nem lesz neki újabb minusz, ha felépülsz és úgy döntesz hogy olcsóbb új albérlet után nézni.

2014. máj. 19. 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!