Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Szabálysértést követtem el,...

Szabálysértést követtem el, mert a kiskorú gyerekem állandó lakhelye más, mint az enyém?

Figyelt kérdés
Mikor elváltam lakcímre volt szükségem és megkértem anyámat,hogy engedje meg a bejelentkezést. A gyereket viszont nem engedték, ezért a kicsi a nővéréhez lett hivatalosan bejelentve. Közös albérletben élünk, a tartózkodási helyünk 5 évig ugyanaz volt. Megújításnál az okmányiroda nem volt hajlandó meghosszabbítani,mivel kell a tulajdonos aláírása és az ingatlan adásvételi szerződése. A bérleti szerződésemben benne van, hogy meghatalmaz arra, hogy a bejelentést intézhessem nélküle, mivel külföldön él. Tehát először sikerült, másodszorra nem. Időközben az anyám meghalt, ki kell jelentkeznem, a lányom elvált, a gyereket is ki kell onnan jelenteni. Felhívták a figyelmemet arra, hogy 2013. márciustól van egy jogszabály, hogy nem kell tulajdonosi hozzájárulás, ha van hivatalos magánokiratom, és én dönthetem el, hogy lakóhelyként vagy tartózkodási helyként akarok-e tovább itt élni. Mentem is tegnap az okmányirodába, hogy végre pontot tegyek az ügy végére, ahol is közölték velem, hogy ilyen törvény nincs!!!, és, hogy honnan szedtem ezt a hülyeséget és fizessek több ezer forintot, mert szabálysértést követtem el azzal, hogy a gyerek más címre van bejelentve. Akkor most mi van??? Mit tegyek????
2014. máj. 20. 10:43
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Értem. Köszi!*
2014. máj. 21. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!