Egy kezdő albérletkereső kérdési?
Nos, úgy alakult, hogy Budapesten kaptam munkát, ami miatt albérlet után kell néznem hamarosan. Mivel eddig a szüleimmel éltem, kíváncsi lennék jó pár dologra, és örülnék neki, ha hozzáértő válaszokat kapnék.
Mivel egyedül leszek, elég egy 20-25 m2-es lakáska is, jóformán úgyis csak aludni járnék haza. Egy ilyen pici lakásnak, 1 személyre körülbelül mennyi a rezsije havi szinten? Víz, gáz, áram? Illetve a hirdetésnél mit kell figyeljek, mondjuk a fűtés opciónál? Házközponti fűtés, távhő, cirkó, konvektor? Melyik a legkedvezőbb?
Sok történetet olvastam arról is, hogy a kauciót a bérbeadó nem fizette vissza. Ezt hogyan lehetne kivédeni, hogy velem ez ne fordulhasson elő?
Mikor megyek megnézni egy lakást, mi az amire mindenféleképpen rá kell kérdezni költözés előtt?
Köszönöm a válaszokat!
Havi szinten szerintem 10-12 ezernél nem lesz több a rezsi.
A fűtésnél a házközponti vagy a saját kazános a legjobb, a konvektor és a távhő az nem túl jó.
Mindenről legyen papír a bérbeadóval, és ne legyen oka arra, hogy visszatartsa a kauciót.
Távhőt kerüld, főleg, ha nem mérhető. Semmi ráhatásod nem lesz a fűtési költségekre.
Kaució visszakapására semmiféle garancia nincsen. Lakd le a végén. A tulaj pattogni fog, de téged ez hagyjon hidegen.
Egyébiránt a legfontosabb a tulajdonos személye, hozzáállása. Például a #2-ben olvasható hozzáállást kerüld, neki a csóró lumpenek valók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!