Kezdő, haladó vagy profi antizöld környezetellenes vagyok?
Fűtés: hivatalosan fabrikett, mellé napi 1-2 petpalack
bevásárlás: kenyérhez, zöldséghez, nejlnzacskó van
húsevő vagyok
étel szárm. helyére nem sokat figyelek
környezetellenes ember vagyok, és nem a pénz maitt fűtök napi 1-2 petet
a leírás alapjám melyik kategóriájú (kezdő: alig, haladó: közepesen, profi: nagyon szennyzező)
És még: víztakarékos: csak a wctartály
izzók: főleg hagyományos, 1 db neon van
A hagyományos égő azért nem környezetbarát, mert nagyobb energiafelhasználással jár, mint egy takarékos. Nem mellesleg megjegyzem hamarabb ki is ég és te fizetsz többet, szóval nem néhány hagyományos izzóval fogod tönkretenni a környezetedet. Akik takarékos izzóra váltanak, azok általában a saját pénztárcájukat védik, nem a környezetet.
Fabrikettet égetni szintén nem olcsó mulatság szerintem, de végülis, ha anyagilag megteheted egészségedre. Hála istennek pet palackot kevesebb égetnek, emiatt is egészségedre. Dobhatnál a tűzre sokkal károsabb dolgokat is, nem véletlenül nem fogok tanácsokat adni!
Ha egy bevásárlóközpontban nejlon zacskót adnak a péksüteményekhez, zöldségekhez, más is kénytelen azt használni, csak nem a kezünkbe visszük haza a cuccokat. Én viszont pl. nem szoktam megvenni 40 forintért az újabb és újabb szatyrokat a végén (amik sokszor már szintén zöldek), mert van otthon dögivel, inkább viszek magammal párat, ha bevásárolni megyek.
Az étel származási helyének figyelmen kívül hagyásával szintén nem a környezetedet károsítod, hanem a magyar gazdálkodókat, termelőket, akik mindent megtesznek azért, hogy a magyar piacról ne szorítsák ki őket az import termékek. A saját országodnak és népednek ártasz, nem a környezetnek.
Hogy mégegy példát hozzak én pl. szelektíven gyűjtök. Nem csak azért, mert fene környezettudatos vagyok, hanem mert baromira lusta és ha a hulladékot külön gyűjtöm, akkor kb fele annyiszor kell levinnem a szemetemet. :D
Összességében szerintem kezdő vagy.
Amíg a globális következményekre gondolsz, addig könnyű környezetellenesnek lenned.
De képzeld el, hogy a településeden mindenki PET palackkal fűtene, esetleg egyéb szemetet is égetne. Hát, állandóan betegek lennétek, nőne az allergiások száma, mindenféle irritáció lenne a légzőszerveitekben, büdös lenne, sokszor lenne köd...
Önmagában a szemétégetéssel nincs gond, ha megfelelő hőfokon, megfelelő ideig történik és megfelelően tisztítják a füstgázt is. Nyilván ezek nálad nincsenek meg.
A húsevőség nem környezetellenesség. Itt kezdődik a propaganda, amit én is gusztustalannak tartok.
Hogy a származási helyre nem figyelsz...
Mi lenne, ha a tenger mellett élnél és abban a tengerben történne olajkatasztrófa? Haltetemek, madártetemek, bűz, sokkoló látvány...
Vagy költözz egy forgalmas út mellé, amin sok kamion megy! Bűz, zaj...
Könnyű nem foglalkozni a környezetvédelemmel, vagy ellene lenni, ha nem vetíted ki magadra, mit árt, amit teszel.
Vagy ha nem hiszel benne, és úgy vagy vele, hogy minek.
A vízpazarlásra pedig:
A talajvíz már így is használhatatlan a műtrágyázás következményei miatt, a tavak elpusztulnak, a szennyvíztisztítás és a folyó tisztítása ivóvíznek való felhasználás előtt egyre több pénzt és energiát igényel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!