Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ugye nem kell aláírnunk?

Ugye nem kell aláírnunk?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

10 hónapja lakunk egy albérletben, még 2 hónapunk van.

Június 30-én lejár a szerződés (még nem tudnak róla, de nem akarunk majd hosszabbítani)

Tegnap jöttek a pénzért, és mondták, h következő alkalommal (amikor már csak 1 hónap lesz?!?!?) hoznak egy ÚJ szerződést és azt nekünk alá kell írni! :O

Kérdeztem, h milyen szerződést?

Van 2 szerződésünk egy az alap és van egy olyan (ami nem épp mondható szerződésnek) ahol fel vannak sorolva a bútorok és h miket hagytak itt (megbízási szerződés)

Elvileg az APEH honlapján (tudtommal az már nav...) töltötték le...

Mondtam nekik, h hozzák el a szerződést hagyják itt majd megnézetem egy ügyvéddel hát látszott, h ezen meglepődtek... (persze nem fogom megnézetni, mert ezért nem fizetek ügyvédnek)

Szerintetek aláírathatnák ezt velünk? 1-2 hónapra maximum?

Gondoltam arra, h valamit ezzel akarnak, hogy majd legyen indok vagy valami, h ne keljen esetleg a kaukciót visszaadni vagy valami.

Szépen rendbe tarjuk a lakást semmi panaszt nem fognak látni, múltkor is megnézte a tulaj csodálkozott, h ennyire rend van meg minden. csak szerintem a kaukció nem akarják majd visszaadni én erre tudok gondolni.

2014. ápr. 11. 10:31
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

esik nehezedre szólni...

bocsi..

2014. ápr. 11. 15:04
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Nincs olyan, hogy aláírják, meg alá KELL írni. Megnézed mi az, aztán nem írod alá ha nem tetszik. De nem is igazán értem, hogy miről van itt szó, ha van szerződésetek ami még érvényes két hónapig, akkor miért kellene egy másik? Valamit humbákolnak szerintem....

És még annyi, hogy látom következetesen kaukciónak írod, de az nem az, hanem kaució.

2014. ápr. 11. 16:33
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Én nem írnám alá. De szólnék, hogy nem tervezem meghosszabbítani. Biztos valamit kifelejtettek, amit most még gyorsan bebiztosítanának.
2014. ápr. 11. 19:56
 14/14 anonim ***** válasza:

Sumák tulaj. Dunát lehet rekeszteni az ilyennel.

Aláíratta veled a fix egy évet, mert meg akarta fogni a madárkát. Most meg, hogy lejárt a szerződés, hepciáskodik. Hát nem ő maga akarta így? Ennyit a tulajról.

A fix időre kötött szerződés automatikusan határozatlan idejűvé alakul, ha a kikötött időtartam lejárta után a lakó nem költözik ki, és ez ellen a tulajdonos nem tiltakozik.

Ha viszont a szerződés lejártakor kiköltözöl és szabályosan visszaadod a lakást, akkor megszűnt a szerződés, és visszajár az óvadék, azaz kaució.

Ha nem akarsz tovább maradni, akkor eszedbe ne jusson újabb szerződést aláírni! Nyugodtan megmondhatod a tulajnak, hogy ennyi volt. Ha nem bízol abban, hogy viszontlátod a kauciódat, akkor lakd le, vagyis az utolsó hónapokban már ne fizess lakbért. Nem szép dolog, de sajnos más eszközöd nincs a sajnos gyakran előforduló tisztességtelen tulajokkal szemben.

2014. ápr. 11. 23:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!