Kedves kérdező!
Bár én nem bérbeadó vagyok, hanem bérlő, azért elmondom a véleményem. Nekem is konkrétan hasonló problémám adódott, hogy bepenészedett a fal több helyen is az albérletben (nappaliban). Pont ott ahol sajnos szárítottuk a ruhát.(azóta nem ott szárítunk) De én nem szórakoztam sokat vele, az eszembe sem jutott hogy ezzel a bérbeadómhoz forduljak, hisz az én gondatlanságom miatt történt az egész. Szóval én a helyedben nem támogatnám anyagilag a bérlőt, hisz lényegében ő tehet arról hogy bepenészedett a szobafal. Nem is értem, hogy van képe ezért pénzt kérni.
Sziasztok!
A 7-es is és a 12-es is írja,hogy télen nem teszik ki a ruhát az erkélyre száradni,mert nem lehet.Biztos nagyon fiatalok vagytok,azért nem tudjátok,hogy régebben télen is mindig kiteregettek a fagyba,mert a fagy kiszívja a ruhából a nedvességet és még fertőtlenít is.Úgyhogy nyugodtan rakjátok ki az erkélyre.Kinn maradhat akár 1-2 napot is és utána vidd a meleg helyre.Természetesen nem szárad meg teljesen,de jóval kevesebb párolog majd a lakásban és nem lesz penészes a szobád.
Én sem adnák engedményt,sőt még vele festetném ki,miért párásította el a lakást.
Köszönöm a válaszokat!
Végül nem adtam kedvezményt.
Először azért körbe jártam a lehetőségeket. Egyeztettem a közös képviselővel, hogy az épületnek van-e ilyen esetre biztosítása. Sajnos beázásos károkra nincs (csak csőtöréses eláztatásokra). Van még saját biztosítás is a lakáson, de abban sincs ilyen kárra vonatkozó biztosítás. Ha a biztosító fizette volna, akkor adtam volna kedvezményt.
A bérlő elfogadta döntésemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!