Kérdező: nagyon kíváncsivá tettél a kérdéseddel. Ha van egy kis időd, akkor fejtsd már ki, légy szíves, hogy mire gondolsz :)
Az ember egyébként mit csinál a pénzével (pl fizetés)? Feléli, elteszi, befekteti, mi mást?
Ki van adva a lakásom. A bérleti díjat állandóan beviszem a bankba és beteszem. (2013 novembere óta)
Az egyik szoba elkezdett bepenészesedni. Beázott. Amúgy panel. Előtte sosem volt ilyen gond, persze, hogy pont akkor, amikor az ember kiadja! Na mindegy. Meg azt is észre vettem, hogy a ruhaszárító abba a szobába van felállítva. Mi ott sosem szárítottunk ruhát. Amúgy nem csak a beázott folt helyén van penész, hanem máshol is azon a falon.
Az albérlő most a lakbérből 15% engedményt szeretne.
A közös képviselővel egyeztettem, a szigetelést kb 2 hónap múlva végzik el és mi csak utána tudjuk a szobát át tapétázni és kifesteni. (addig felesleges, ugyebár)
"Az albérlő most a lakbérből 15% engedményt szeretne."
Én meg egy Ferrarit szeretnék :)
Gondolom, nem fűt és nem szellőztet, ezért indult meg a penész.
Na ez az!
Nem tudom, hogy az albérlő mit gondol, hogy mit csinálok a bérleti díjjal. Csak kíváncsi voltam, hogy más embert mit gondol.
Amúgy pont az ilyen esetek miatt teszem félre a pénzt.
Ki tudja, legközelebb pl kilyukad az öntött vas fürdőkád (ami tök jó állapotú), vagy leesik a mosdó a falról, stb.
A penész a ruhaszárító miatt van, egyértelmű. Télen mi sem tudjuk kitenni az erkélyre a ruhákat, így amint látjuk, hogy elindult a penész, befújom penészírtóval, és eltűnik. A bérlőknek is elmondhatod, és javasold a penészírtót. Ezért nem jár kedvezmény.
Remélem a szerződésben benne vannak, hogy milyen javítás kinek a dolga, és hogy miért ki a felelős.
A penészirtót még Ő maga is mondta, hogy vesz. Nem tudom, hogy végül vett-e, és használja-e?
A szobát még amikor oda jöttek, felajánlottuk Nekik, hogy át fogjuk tapétázni és festeni majd tavasszal, mert amikor kipakoltunk, akkor vettük észre, hogy anyukám papagája jó néhány helyen lerágta.
A szerződésbe a javítások nem szerepelnek. A hangsúlyt a nemfizetés esetére tettük.
9-es
Hogy el vagy szállva magadtól!
Az eszedbe se jut, hogy nem csak az vesz ki lakást, akinek nincs pénze sajátra? Mobilisnek kell lenni ebben a világban. Nem éri meg lakást venni, ha nem fix, hogy a következő 20-30 évre is lesz helyben jól fizető állásod.
De ha még úgy is lenne, se lenne jogod lenézni senkit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!