Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » A tulajdonos rám akarja...

A tulajdonos rám akarja íratni a közüzemi számlákat. Ebből lehet valami hátrányom, károm, bajom?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Első költözésem és nem vagyok albérlet terén annyira jártas. A tulajdonos rám akarja íratni a közüzemi számlákat, de nem értem miért. Azt mondja, hogy a biztonság kedvéért, de én még ilyennel nem találkoztam. Lehet ebből valami probléma, vagy valami következménye hosszútávon?

2014. febr. 3. 17:55
1 2
 11/13 Evan25 válasza:
Kedves Kérdező. Hasonló cipőben járunk most mi is, mint anno Te. Hátha olvasod még, szeretném megkérdezni, hogy végül rád lettek-e íratva a számlák és ha igen, ment minden rendesen, nem volt átverés stb.? Mik a tapasztalataid azóta? Köszönöm, ha válaszolsz. :)
2016. máj. 24. 10:07
 12/13 anonim válasza:

Most beszéltem a Főgázzal. A gond itt akkor van, ha a bérlőre átirásra kerül, de ő lelép fizetés nélkül.

Az óra visszairatásánál meg kéne ugye a bérlő, mert az ő nevén van, és a szolgáltató csak akkor lesz hajlandó ha a tulaj viszi a tulajdoni lapot és rendezi a mérőn levő tartozást...

Úgyhogy ez az átirás buktásnak tűnik.

2016. júl. 22. 15:33
 13/13 anonim válasza:

Az rendben van, hogy sokan és sokfélét válaszolnak egy ilyen kérdésre, csupán azt nem értem, miért válaszolnak olyanok, akiknek fogalmuk sincs semmiről.

16 éve adjuk ki a férjem volt legénylakását és botrányosan sok problémánk volt a nemfizető albérőkkel. VÁLTOZTATTUNK, és azt mondtuk, átiratjuk az albérlő nevére az órákat, így, ha nem fizet IGEN, RAJTA HAJTJÁK BE, NEM PEDIG RAJTUNK.

Érdekes módon... amint ezt a tényt közöltük az új albérlő jelöltekkel, a 70 százaléka a jelentkezőknek lekopott, eltűnt, sose jött többet. Azaz ennyien voltak azok, akik talán nem fizették volna rendesen a számlákat.

A maradék néhány jelöltből pedig mindig tartósan és tisztességesen fizető albérlőink lettek.

Irta azt is valaki, hogy csak tulajdonos nevére irnak át órát, - ez marhaság. A tulajdonos dönti el, kinek a nevén legyenek az órák, az pedig bárki lehet. Albérlő esetén nyilatkozni kell, hogy ős az albérlő.

2017. márc. 14. 10:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!