Visszakaphatom a kaucíót?
Szóval lassan 3 hónapja vettem ki ezt a lakást, úgy írtuk alá, hogy 1 évre, szóval ha hamarabb kiköltözöm, akkor bánatpénznek tekinti a tulaj a kauciót ....
most úgy alakult otthon a családi életem, hogy lehet, hogy haza kéne költöznöm ... mindig rendesen és időben fizettem ebben a 3 hónapban, és a lakásban is rendet tartottam, a tulajjal is jóban vagyok.... szerintetek meg lehet valahogy oldani, hogy visszakapjam a kauciót? mondjuk én arra gondoltam, hogy hozok magam helyett valakit, és ő nekem fizeti ki a kauciót? ez így működőképes ?
Elvileg joga van megtartani a kauciót, mert azzal, hogy kiköltözöl, vesztesége lenne.
De az, hogy keresel magad helyett valakit, megoldás lehet, feltéve, hogy a tulajdonosnak is megfelel az illetö.
Beszéld meg vele, hogy ebbe belemegy-e
1. ha a mindkét fél által aláírt szerződésben ez pontosan így szerepelt: "Szóval lassan 3 hónapja vettem ki ezt a lakást, úgy írtuk alá, hogy 1 évre, szóval ha hamarabb kiköltözöm, akkor bánatpénznek tekinti a tulaj a kauciót ...."
akkor semmi esetre sem.
2. "a tulajjal is jóban vagyok....
... mondjuk én arra gondoltam, hogy hozok magam helyett valakit, és ő nekem fizeti ki a kauciót? ez így működőképes ?"
ha ez tényleg így van és a lakás bérbeadója HOZZÁJÁRUL, beleegyezik, működhet! (de, nem kötelezheted rá, hogy belemenjen!)
1-es jól mondja.
Nem jár vissza. Abban viszont meg lehet állapodni, hogy hozol utódot magad helyett. Ha ő megfelel, akkor ok.
Akkor sem te szeded az ingatlan hasznait, ez fontos. A tulaj fog téged kifizetni.
" a tulajjal is jóban vagyok"
A tulajjal az ember csak addig van jóban, amíg minden tökéletes (mármint a tulaj számára).
Nem akarja majd visszaadni a kauciót.
De remélem, hogy vissza tudod szerezni, szurkolok neked.
Legközelebb pedig ne írj alá 1 évet, maximum csak felet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!