Találkozott-e már más is azzal a jelenséggel hogy hiába végzett diplomát mégsem olyan egyszerű és gyors az elköltözés a szülői házból?
Bocsi, de Te nem diplomát végeztél, hanem egyetemet és diplomát szereztél. (egy szakmunkás)
A kérdésre a válasz: Akkor véresen küzdj meg az állásokért, mert az életben semmi nem repül az ölünkbe. Ne légy finnyás, mert a legtöbb diplomásnak derogál kétkezi munkát végezni, mondván, nem azért diplomázott le, hogy 150-200 ezerért fizikai munkát végezzen. Megjegyzem, azért az ma egy jó fizetés.
kezet foghatunk, bar nincs diplomam, de felso-kozepes vegzettsegem, 85-90 ert melozok, amit 8 alt al is lehet kb...
tanulj, rohadtul megeri...
meg azt birom, hogy vki nalam kisebb vegzetseggel, erettsegi nelkul 250+ premiumot kap... :/
Kedves Szakmunkás!
Köszönöm hogy a leglényegesebb dologba kötöttél bele.
Üdv,
A diplomás
Én is ugyanebben a helyzetben vagyok.
Most már tudom, hogy nem érte meg tanulni, de már mindegy. A nem kevés pénz elment rá az egyetemi évek alatt, plusz a sok tanulás, hogy majd jó legyen. Erre egy szakmunkás bizonyítvánnyal többre mennék és már 4- 5 éve dolgozhatnék. Már lenne spórolt pénzem. Ehelyett itt vagyok friss diplomásan és a szüleimnek kell eltartaniuk.
És hiába vállalnék én el kétkezi munkát, nem vesznek fel, mert diplomám van. Igen diplomám, csak kitörölhetem vele a fenekem...
Fizetős főiskolára manapság bárkit felvesznek, csak legyen pénzed, aztán ha a pénzes elvégzi benyomatja magát valami jó munkahelyre, aki meg becsületesen tanul a diplomájáért az meg nézheti, hogy a csoporttársa, aki végig bukdácsolt milyen hamar, milyen jó állást kapott.
Arról nem is beszélve, hogy sok diplomás, kikerülve az egyetemről, főiskoláról, százezreket akar keresni minimális vagy 0 gyakorlattal, tapasztalattal. Egy diploma nem biztosíték a jó keresethez, ha nincs mögötte kellő gyakorlat.
A kérdező hozzászólásához meg csak annyit, hogy nem jó helyen keresgélsz, ha diplomával 120.000.- -et, szakmunkával még kevesebbet keresel/nél.
Vannak jól fizető szakmunkák, úgy hogy még be is tanítanak és 140-160 között kapsz. Ez sem sok, de több mint a 120.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!