Más is találkozott azzal a jelenséggel, hogy facebookon azok az ismerősei politizálnak a legjobban, akik kihúztak külföldre?
A baj ezekkel az emberekkel csupán az, hogy már jópár éve Magyarország felé se tolták az arcocskájukat, és francia baloldali blogokból meg a 444-ről tájékozódnak - jó esetben, aztán rendkívül objektív képet kapva osztják az észt (francia ismerőseiknek is), h Magyarország mekkora egy rossz hely... egyáltalán minek szólnak be az itteni politikába, ha x éve kihúztak, és állításuk szerint ők "soha többet be nem teszik ide a lábukat"?
Ilyen ember nem magyar, de nem is tartom normálisnak, aki szülőhazájáról ezt mondja - márpedig az ismerőseim között legalább 10-15 ilyen van. Másoknak is?
Nem, az én ismerőseim nem facebookon politizálnak.
De megértem ezeket az embereket. Nem jókedvükben mentek külföldre, hanem kényszerből, maguk mögött hagyva a hazájukat, családjukat, barátaikat. Naná, hogy megvan a véleményük arról a politikai elitről, ami erre kényszerítette őket.
Egyébként szerintem ha normális életkörülmények lennének itthon, jó részük azonnal hazatérne.
Aki a leghangosabb az már 8 éve kint él... még anno a Gyurcsány időszakban ment ki, de most a franciául ilyeneket ír (cska nem tudja sztem h én értem, v lesz.rja) h ő a "diktatúra elől menekült ki". És mindezt egy doktori diplomás ember! Gondolom kint nagyon menő menekültnek lenni, vagy csak így kap valami támogatást én fel nem foghatom.
aki a jobb megélhetésért megy ki az menjen, de akkor szidja az országot azért mert rosszak a bérek és ne a hülyeségért. Hozzátenném van aki olyan szakon tanul amire már az elején 100% az esély h max a Mekiben lesz munkája, utána ebből doktorit csinál aztán sír a szája és a fideszes ismerőseit állítja be bűnbaknak, amiért el kell takarodnia - hááát... érdekes emberek.
Képzeld, vannak olyan emberek is, akik nem csak 2 pártra tudnak korlátozódni.
Mit jelent ez?
Utálja mindkettőt. Ugye milyen hihetetlen? Csak annyi az egész, hogy ő nem hisz 24 éven keresztül a tv-nek, mint te.
Hát az itthoni nem túl rózsás helyzet ellenére is az ilyen alakok szánnivalóak!
Itt bukik ki, hogy a doktori, meg a diplony az még nem ad automatikusan műveltséget.
"Csak annyi az egész, hogy ő nem hisz 24 éven keresztül a tv-nek, mint te."
De a 444.hu-nak meg hisz mi? Inkább az a baj h olyna blogokat olvasnak amik (ellenézik voltuk miatt) nonstop lehordja az országot, bármiről van szó.
Példa: A 4-es metró (tegyünk most minden politikát félre) VÉGRE megépült, a pár kép ami van róla sztem szép lett, legalábbis a kor divatjának hű a dizájn, nem hiném h külföldön szebb metrómegállókat láttam volna. A balos médiáknak (és fb-huszároknak) miért kell azt terjeszteni, h ronda? Ez csak egy példa a sok közül. Szidják a belvárost, a vidéket, az autósokat, a BKV-t, a fiatalokat, a nyugdíjasokat, a tüntetőket, a nemtüntetőket :D Sztem röhejes
Én 5 évet éltem kint külföldön. Egy családi tragédia miatt haza kellett költöznöm.
% év alatt egyszer politizáltam, mikor fletó lemondott. A többiről magasról tettem. Havi 1.5 milliós keresettel nagyon nem érdekelt, ki mit csinál itthon. 2 év alatt többet értem el, mint itthon 10 év alatt. Szerinted érdekelt ki, hogyan utálja egymást? Nem.
Viszont azokat nagyon is érdekelte főiskolai diplomával, akik mosogattak, meg takarítottak.
Egyik ismerősöm 2 év ment ki. Nagyon jól ment nekik itthon, a Nemzetiben dolgozott, dolgozott inkább jelen volt havi 400 ezerért saját irodával, laptoppal, telefonnal meg autóval. Kint zöldséget pakol éjszakánként, meg takarít. Őt is "elüldözték".
Én imádtam kint lenni, itthon viszont utálok lenni, mert itthon csak "komcsi" "libsi" meg "fityisz" van.
Remélem idén visszatudok menni, rendbe tudtam hozni a család életét, de már nem tartozom ide.
Visszatérve a kérdésre, azok nyomatják ezt a legjobban rossz állásban vannak, és nem keresnek 3000 eurót, mert kint le is kell rakni valamit az asztalra, és csak keveseknek megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!