Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Kifizessem vagy ne a gázt,...

Kifizessem vagy ne a gázt, nem is használtam el annyit?

Figyelt kérdés

Tulajtól megkaptuk a gázszámlát, és több mint 80000ft jött ki, de ez hogy lehet hisz én december 24-én kapcsoltam be a gázt, és eddig fával tüzeltem.

A számlán november 2-nov 29. 31000ft,

nov 30- január 7-ig 52000ft .

Lehet hogy év végi összesítő van? és átalányt fizettet volna és most meg ráfizet a tavalyi évből? Lehet ilyen? mert én csak erre gondoltam. Nem is beszélve arról hogy a telünk meleg volt. Nem értem, kérlek segítsetek nekem. Ti mit gondoltok? ( Az biztos hogy másnak a ..... nem fogom kifizetni).

2014. jan. 23. 16:18
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

ha Főgáz, akkor a számla jobb felső sarkában látod, hogy résszámla vagy elszámolószámla

nézd meg a feltüntetett óraállást és olvasd le az órát is, így látod, hogy egyeznek-e

2014. jan. 23. 16:21
 2/4 anonim ***** válasza:

A számlában elvileg annak is benne kéne lennie, hogy kalkulált ár, vagy olvasott, elszámolás-e, avagy rendes számla. Ha nem tudjátok tisztázni, ülj le a tulajjal megbeszélni, hogy mi történhetett.

Nem mellesleg ki más használná a ti gázotokat? Közös órátok van valakivel?

2014. jan. 23. 16:41
 3/4 anonim ***** válasza:

Ja, még valami... Ha kalkulálják a havi árakat, akkor senki nem észleli, hogy te otthon használod-e a gázt avagy sem, csak számláznak. Ilyenkor érdemes megnézni az órát és a számlán szereplő állást, ha az többet mutat, akkor általában egy bejelentést és óraállás olvasás kicsit megcsappantja az összeget.

Mi is így jártunk idén, a nagymamám háza üresen áll, téliesítettük, lemondtunk minden közművet, de a gázosok valahogy nem jól adminisztráltak és küldtek év végén egy 340 ezer forintos összegző számlát. Betelefonáltunk, kijöttek leolvasni és megállapították, hogy nincs tartozásunk. A kezdeti szívhez kapás után nem kell rögtön hisztiben kitörni, járjatok utána reálisan. :)

2014. jan. 23. 16:44
 4/4 anonim ***** válasza:
Ezért nem árt minden hónapban közösen felírni az óra állásokat ! Egy kis matekkal mindig látod te is a fogyasztás meg a tulajdonos is . Az most alapdíj ,meg talán 130-140 ft/M3
2014. jan. 23. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!