Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Kutyát az albérletbe?

Kutyát az albérletbe?

Figyelt kérdés
December közepén költözünk el onnan ahol most vagyunk albérletben, de én nagyon szeretnék már egy kistestű kutyát. A főbérlő, mikor ideköltöztünk, mondta, hogy kutyát nem hozhatunk, mert fél, hogy összekarmolja a padlót (amit egyébként kb. 50éve raktak le, mikor épült a háztömb). Mivel havonta 2x találkozunk a főbérlővel, ezért gondoltam már rá, hogy simán lehetne egy kiskutya, és addig a párom levinné sétáltatni, míg a főbérlő feljön a pénzért, illetve az órákat leolvasni. A szerződésben nincs semmiféle pont erről, hogy nem lehet kutyánk és hozzáteszem, be sincs jelentve ez a plusz jövedelem neki, ami ugye kötelező lenne. Szerintetek merjem megkockáztatni mert úgysem derül ki, vagy várjak most már 2 hónapot december közepéig? Előre is köszi a NORMÁLIS válaszokat!!
2013. okt. 26. 11:58
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
76%

"be sincs jelentve ez a plusz jövedelem neki"

Először sír az albérlő, hogy olcsó legyen, utána meg már arcoskodik!

Mit szólnál, ha befizetné, majd az adójával megemelné az albérleted díját?!

Itt zokognál!

2013. okt. 26. 23:11
 12/18 anonim ***** válasza:
69%

" Először sír az albérlő, hogy olcsó legyen, utána meg már arcoskodik! "

OTT A PONT !!

2013. okt. 27. 09:52
 13/18 anonim ***** válasza:
71%

Vállaltad a feltételt, hogy nem lehet kutya, hát tartsd is hozzá magad.

Aki a kiadott lakására úgy tekint, mintha még mindig az "ő lakása" lenne (mintha még mindig ő lakna ot, nem tulajdonjogi szempontból), attól inkább menekülj. Csak a baj lesz az ilyen tulajdonossal.

2013. okt. 27. 12:45
 14/18 A kérdező kommentje:
Kedves 7-es válaszoló! A nekem semmim nincs hozzászólásra üzenném, hogy családom sincs, ezért nincs semmim. Anyukám van egyedül, ő is külföldön. Rajta kívül senki..
2013. okt. 29. 20:51
 15/18 anonim ***** válasza:
67%
Szociális kifogás XDDD Ha lenne húsz tesód szétszórva , az sem jogosít fel más tulajdonának , nem megállapodás szerinti használatára !! De az írásod rávilágít a jellemedre , mert más zsebében meg kotorásznál , hogy adózik .... :)))
2013. okt. 29. 21:57
 16/18 anonim ***** válasza:
83%
mi ugyanezt csináltuk, csak kiscicával. lakótársam mindenáron akart cicát, otthon viszont nem lehetett neki. én is szeretem a cicákat, mondtam, legyen. nem szólt a főbérlőnek, és ostoba módon nem gondoltunk rá, hogy ebből baj lehet (előre nem mondta a főbérlő, hogy nem lehet kisállat, szerződésünk sem volt). mindig elvittük, mikor jött a főbérlő, de egyszer hívatlanul betoppant, és lebuktunk. persze nagyon kiakadt, és ki akart dobni minket. szóval ha adhatok jó tanácsot, ne tedd. egyszer ígyis-úgyis kiderül (ha másból nem is, pl. esős időben az ázott kutyaszagból, ami kib-szott büdös tud lenni, ha ott van a kutya, ha nincs).
2013. nov. 2. 19:32
 17/18 anonim válasza:
51%
Hallod ember...te teljesen hülye vagy 😂
2014. jún. 28. 10:46
 18/18 anonim válasza:

Elkeserítő az előttem szólók hozzászólása. Ad1: fogalmuk sincs a kutyák viselkedéséről, ad2: a jogszabályokról még kevésbé. Ostobaságot beszélnek, de azt ők is "arcoskodva "teszik, mintha értenének hozzá.

Ha nincs a szerződésben a kutyatartást kizáró passzus, akor nyugodtan vihestz oda kutyát.

Kevesen tudják, de az albérletbe adással a lakásuk birtokbaadása történik meg, magyarul több joga van az adott szerződés időtartama alatt használni a lakást a bérlőnek, mint a tulajnak. Innentől kezdve nyugodtan vihetsz kutyát, nyilván azzal a feltétellel, hogy a kutya által , de akár az általad is okozott károkat köteles vagy megtéríteni, kivéve ha erről a szerződés másképp rendelkezik. A tulaj erre való hivatkozással nem mondhatja fel a szerződést, csak ha a szerződés bármelyik pontját megszegted. Nyilván ha nincs közegyzői okiratba foglalva a szerződés, akkor kirakni sem lesz egyszerű téged, csak bírósági úton, amire egy nem adózó főbérlő nem fog vállalkozni. Csak a szerződés lejárátval rakhat ki. Szóval ne aggódj, vigyél csalk kutyát, tényleg élmény egy kutyával élni, sokkal több öröm, mint jópár emberrel...

2017. szept. 23. 09:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!