Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mennyi pénzből mentél albérletbe?

Mennyi pénzből mentél albérletbe?

Figyelt kérdés
A kérdés adott. Mennyi pénzből indultál útnak? Mennyi félretett pénzre van szüksége ehhez egy embernek?

2013. okt. 5. 00:22
 1/6 anonim ***** válasza:

Biztonságosan úgy lehet albérletbe menni, ha már megvan két havi kaució, egy havi bérleti díj, egy havi kajapénzed, ami ha szűkösen eszel akkor 20 ezer, meg egy olyan biztos munkád, ami mellett tuti, hogy a következő hónapban be tudod fizetni a dolgokat.

Az már más kérdés, h senki nem megy így albérletbe:D Én is ahogy meglett 1 havi bérleti díj, lealkudtam csak 1 havira a kauciót, ez így volt 90 ezer, aztán éltem vajaskenyéren, meg csináltam egy laza 80 ezres távhő tartozást:D Amit a következő fél év fizujaiból nyögtem vissza.

Szóval, ha 100 ezer összejön, nehogy felbátorodj mert hiába látod hogy 40-45ökért is vannak kiadó albik, az elején sokkal több kiadásod lesz.

2013. okt. 5. 02:33
 2/6 kunu lenke ***** válasza:
Szia.az előtte szólóval én is egyet értek én magam is ebben a cipőben jártam!!
2013. okt. 5. 17:52
 3/6 anonim ***** válasza:
Albérletbe soha :) De szolgálatiból 5 év után 6.5 millió önrésszel sajátba IGEN !!!!
2013. okt. 5. 20:01
 4/6 anonim ***** válasza:
Bőven megvolt rá a pénzünk. Megvolt a 3 havi kaució, egy havi bérleti díj, és még kényelmesen megéltünk a maradék pénzből a következő havi fizetésig. Nagyon sok minden van (első költözésnél), amire viszont nem gondol az ember. A konyhafelszerelés volt csak 30.000 forint, pedig otthonról is rengeteg mindent kaptunk, a szüleinktől. Venni kellett saját tisztálkodási szereket, mert persze épp a költözés előtt fogytak ki, takarítószert, stb. Ez megint elvitt 20-30.000 forintot. De így is kényelmesen kijöttünk, mert fel voltunk készülve mindenre, nem a vak világba költöztünk el. Nem tudom, másképpen hogy lehet ezt csinálni...
2013. okt. 6. 11:24
 5/6 anonim ***** válasza:
Ketten vettünk ki párommal egy garzont, 126000 volt a lakbér + 2 havi kaució. Erre jött még az egy havi közös költség 5000, meg nekünk volt egy vidéki költözés is, amit ismerősi alapon (70 helyett) 20000-ből megúsztunk. Ez összesen 151000. Berendezéseink voltak, kaját meg a család pakolt fel :), de azért egy 30000-et azért rá kellett szánni! Volt félretett pénzünk, így tudtunk nekivágni, de csak azért tudtunk félretenni, mert vidéken még az ottani árakhoz képest is nevetségesen olcsón laktunk (havi 13000 volt a lakbér egy másfeles szobához plusz a rezsi fele, és nem volt lakótárs!)
2013. okt. 7. 12:33
 6/6 anonim ***** válasza:

A párom városába jöttem dolgozni. Egy kis vidéki város, tűrhető árú albérletekkel. (20 ezer forint)

Az első hónapban a pároméknál éltem. Albérletet kerestem, ők befogadtak, nem kértek semmit, cserébe néha bevásároltam és segítettem, amit tudtam. Mi megbeszéltük, hogy nem szeretnénk szülőknél összeköltözni, így nem is szerettem volna ott maradni.

100 ezrem volt félretéve az albérlet dologra, illetve megvártam az első fizetésemet, utána költöztem. Fix rezsin vagyok, ami télen nyáron 25 ezer. A pasas előre kért két havi kauciót, a bérleti díjat és előre kérte el a havi rezsit is, tehát 85 ezer volt beköltözni. Bútorozott albérlet, de pár dolgot vennem kellett. Porszívó, egy mosógép, tisztálkodási szerek, takarító felszerelések és gyakorlatilag el is fogyott minden pénzem. Amikor beköltöztem, akkor anyuék meglátogattak és hoztak csomó dolgot, mikrót, edényeket, étkészletet, poharak, bögréket, egyéb konyhai felszereléseket. Gyakorlatilag felszerelték a konyhámat úgy, hogy semmit nem kértem. A párom szüleitől kaptam beköltözős apró ajándéknak egy vízforralót és egy lábtörlőt is. :D A nagyim küldött konyharuhákat, egy-két törölközőt, meg ágyneműhuzatot, szóval igazából gyorsan összejött minden.

Első körben kicsit megvoltam ijedve amikor beköltöztem, ott az üres lakás, nekem kevés pénzem van, de hatalmas segítség volt az az összefogás, amit a családban tapasztaltam, úgyhogy tök jó volt. :) Lehet bútoraim még nincsenek, de mostmár bárhova is sodor az élet azt hiszem megállom a helyem. :)

2013. okt. 10. 13:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!