Ennyi pénzből, albérletbe, baba?
24 éves vagyok, a párom 30 éves. 6 éve vagyunk együtt, és 2.5 éve együtt is élünk, jelenleg albérletben. Egy autónk van, hitelünk nincs, az albérletet és a rezsit kell fizetnünk havonta, ami egyben olyan 80 e körül szokott lenni. A kettőnk keresete kb 180 e ft körül van havonta. Ennek majdnem a fele elmegy ugye az albérletre és a számlákra.
Így be merjük vállalni a babát? Nagyon félek, hogy nem lesz elég a pénzünk, és nem tudunk majd mindent megadni a gyermeknek.
Szerintetek? "Mennyibe kerül kb. egy baba?" :) Ti mikor mertétek azt mondani, hogy rendben, mostmár anyagilag úgy álltok, hogy jöhet a csöppség?
Ebből lehet vállalni babát. De a gyereknek sem kell "mindent" megadni! Csak azt,amire szüksége van. Nem kell drága márkás babakocsi,márkás játékok stb.
Sokan ennyi összegből nevelnek kélt gyereket is.
Nem márkás babakocsira meg hasonlókra gondolok. Az ilyen dolgokat használtan szeretném még az elején megvenni, mert úgyis max 1 éves koráig fogjuk használni... Úgy gondolom felesleges 100 ezreket kiadni egy babakocsira amikor használtan ugyan de megkapom 20-30 ezerért is. :)
Köszönöm a válaszaitokat. Szerintem mi is bele vágunk hamarosan! :)
Szia!
Elég hasonló helyzetben vagyunk mi is. Én 22,vőlegényem 28, albérlet, saját autó, hitel nincs. Nekünk kicsit több a rezsi+ albi, mint 80e,mert van ugye tv, net, telefonszámla, de a kettőnk keresete is magasabb, olyan 250-300e forint havonta, változó.
Ha én itthon maradnék, akkor is féljem még 150-200e körül hozna haza, plusz ugye még amit én kapok.
Szerintem vállaljátok be. Mi még várunk 1-2 évet, mert jó lenne egy kis félretett pénz, ki tudja alapon meg én a munka mellett most kezdek egy sulit, de ha ti úgy gondoljátok, hajrá!!! :) Nem vet fel majd titeket a pénz, de jól ellesztek.
Amúgy hosszútávon is albérletbe terveztek?
Sok sikert!!! :)
Jah, azt elfelejtettem, hogy nekünk is van spórolt pénzünk, olyan 700 e körül. Vésztartaléknak! Ha nem muszáj akkor nem szeretnénk hozzá nyúlni. :)
Köszönöm a válaszodat! :)
nagyon necces, főleg amikor már lassan az adót is adózatatja a népgyötrő kormányunk,aminek sosem lesz vége
ha fiatal lennék én ide nem szülnék, az biztos
Mi is hasonlóan vagyunk mint ti, csak egy nagy különbség van, hogy én nem dolgozom. Nekem ez sajnos elég nagy probléma. Én 23 éves vagyok a párom 28, és bár ő elég jól keres valahogy nem tudjuk megfogni a pénzt.
Azt megkérdezhetem, hogy nektek mennyi idő alatt jött össze az a 700ezer?:D És hogy tudtatok ennyit összespórolni? Nagyon ügyesek vagytok, vagy mi vagyunk nagyon bénák.:S
Egyébként a kérdésedre visszatérve és csak azért nem vállalnék be a helyetekben a babát, mert mi szeretnénk saját lakást vásárolni. Az a cél, hogy elsősorban ledolgozzak 2 évet és már legalább közelébe kerüljünk a lakásvásárlásnak. Ti ezzel hogy álltok? Albérletben tervezitek a továbbiakban is?
Én 26,férjem 25 volt mikor szültem tavaly.Fizetése 170 volt,nekem nem volt munkám, így csak gyest,csp-t kapok.
Kocsi van, albérlet kb 75,telefon számla kb 10 havonta.Nem igazán gondolkoztunk, hogy belevágjunk-e, mert volt egy vetélésem, megijedtünk, hogy nehezen fog összejönni.És így is volt, 1,5 évig próbálkoztunk!!!!Szóval ezt is bele kell kalkulálni!
De hála Istennek tavaly októberben megszületett a kisfiunk:)Egyáltalán nem bántuk meg, olcsón vettük neki a cuccokat.
Ja és miután megszültem, férjem munkahelye csődbe bent:)Jaaa és nincs megtakarított pénzünk:DD
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem kell annyit agyalni, úgyse lehet mindent kiszámítani, hajrá:)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!