Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ha még nem tudom, hogy idén...

Ha még nem tudom, hogy idén vagy csak januárban költözünk ki az albiból, szóljak a főbérlőnek?

Figyelt kérdés

1 évet laktunk itt, úgy néz ki, decemberben már beköltözhetünk az új lakásba, de nem vagyok benne 100%-ig biztos. Nem tudom, hogy albérlőt a későbbiekre nekünk kell-e keresni, ha elmegyünk, de azért csak illene szólni, hogy hamarosan költözünk, nem?

Igyekeztünk vigyázni a lakásra, de sajnos béna és kezdő voltam/vagyok... A heverőn van egy kb. tenyérnyi barna folt (vasaló), a konyhai szekrény pedig kicsit felvált a mosogató mögött (ugye néha kifolyt a víz). Volt 40 000 kaukció, amit letettünk. Szerintetek ez fedezheti ezeket a károkat, vagy rá kell még fizetnünk?

2013. okt. 25. 07:31
 1/4 anonim ***** válasza:
60%

Mi van a szerződésben? Ott szerepelnie kell, hogy mennyi a felmondási idő.

Az okozott karokat meg kell fizetni. Eselyes, hogy a kanape at húzása is tobb, mint negyven.....

2013. okt. 25. 07:45
 2/4 A kérdező kommentje:
Nem kanapé, mondom, hogy egy kicsi heverő. És azért én túlzásnak tartom, hogy a 40-en túl még ráfizessünk, mivel azzal, hogy bérbe adták a lakást, vállalták a kockázatot, hogy esetleg történik 1-2 baleset. Plusz nem úgy kaptuk mi sem a lakást, hogy minden teljesen rendben volt... A vasalós malőr tényleg gáz, teljes mértékben az én hibám. Na, mindegy, kíváncsi leszek, mit reagálnak majd...
2013. okt. 25. 09:11
 3/4 anonim ***** válasza:
60%
Teljesen mindegy, hogy milyen állapotban kaptatok: ugy kell visszaadnotok is. A heveron huzatot kell cserélni, a szekrényt pedig meg kell javitani.
2013. okt. 25. 10:15
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Hát, azt csak nem ártana megbeszélni a főbérlővel hogy ki akartok valamikor költözni. :D

Én szólnék neki, megbeszélném egyrészt hogy mi a helyzet, plusz megmutatnám a keletkezett károkat. Ez alapján meg meg tudjátok beszélni hogy mi hogy megy, és rendbe kell e tenni a károkat, vagy sem.

2013. okt. 25. 11:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!