Ha azt szeretném, hogy a barátom hozzámköltözhessen, azt kinek kell jóváhagyni? A főbérlőnek vagy a tulajonosnak?
Nem ugyanaz a kettő? Akivel szerződésed van. Megjegyzem ha normális, akkor ebből nem csinál ügyet.
Én csak annyit kértem a bérlőnktől, hogy mondja meg, de ettől nem emelünk díjat és nem tesszük ki, csak tudni szeretnénk ki lakik a lakásunkban.
Szerintem azért érdemes megbeszélni velük, ha normális a bérbeadó akkor nem is fog ezzel különösen törődni.
Szerződésben illik rögzíteni kik az együtt költözők. Ha változás van azt mindenképp egyeztetném a bérbeadóval. Nem kerül semmibe és építi a jó viszonyt.
2. kérdés:
Rendkívül veszélyes úgy bemenni egy ingatlanba, hogy nem tudod kivel szerződtél. Ezt egyedül a tulajdoni lapból tudhatod meg. (II.rész) Ha sajnálsz egy ezrest rá, akkor így jártál.
Szerintem meg senkivel. Ha csak úgy minden nap ott aludt, azt sem jelentetted be, nem? Pedig ugyanúgy használt mindent...
Agyrém a bérlőknek ez a mindent tudni akarása.
Kevesen tudják, hogy például nem is tehetik be a lábukat a lakásba, míg te ott tartózkodsz. Meg az egyéb jogokat. Érdemes utána nézni
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!