Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Zuhanykabin gombás egy albérle...

Zuhanykabin gombás egy albérletben?

Figyelt kérdés

Engem nagyon zavar, hogy penészgombás a zuhanykabin és fal között...

lefújtam SZAVÓ-val de semmi épp hogy a teteje jött le de ez belül van megtelepedve. (1 hónapja lakunk itt)

már mondtam a tulajdonosnak és küldött is egy "szerelőt"

és lefújta "sziloplasztal" és alatta ugyanúgy éldegél szerintem. Annyira undorító sőt ettől még betegek is lehetünk.

Mit tudok tenni, mert egy ismerősöm aki vízszerelő azt mondta h az egész zuhanykabint le kéne cserélni.

Csak ilyenkor nem tudom mik a lehetőségek, a tulajdonosnak kell venni? vagy én is szívesen vennék ha beleszámítana a lakbérbe.

2013. okt. 15. 13:26
 1/7 anonim ***** válasza:
Ki kell kaparni a sziloplasztot, és gombaölőset kell nyomni a helyére.
2013. okt. 15. 13:29
 2/7 A kérdező kommentje:
Előtte is ezt csináltam akkor a Szavóval van a baj? utána szilózták be...
2013. okt. 15. 13:33
 3/7 anonim ***** válasza:
én egyszerűen kikapartam, leszereltem mindent, tisztítás után visszatettem, átszilóztam, ez jó sokáig. a gombaölős sziló is csak darabig jó, és ezek az olcsó kabinprofilok sok helyen maradnak vizesek és így penészesek ahol nem látni.
2013. okt. 15. 13:35
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm :) akkor van még esély, nem kell kicserélni.
2013. okt. 15. 13:40
 5/7 anonim válasza:

törölges le zuhanyzás után szárazra amennyire tudod, vagy ecetes vizzel spray flakonba tedd bele és fújd rá, valamennyire ez is fertőtlenit de nem helyettesiti a szavót, csak ha már lefertőtlenitettél mindent.

Bárhová mész gondol lehetnek, ha nem a gomba akkor csótány stb...

2013. okt. 15. 18:17
 6/7 anonim ***** válasza:

Szerintem ez nem akkora probléma. Rosszul lett beszerelve, rések maradtak, amiben megáll a víz és penészesedik, a fülledt fürdőszobai levegőről nem is beszélve, amit imádnak. Ha van ablak a fürdőn, gyakran szellőztess, ha nincs, akkor is próbálj kereszthuzatot csinálni nyitott fürdő ajtóval napi 5 percre legalább.

Ezen felül a sziloplaszt azért lehet jó megoldás, mert így oda többé már nem folyik be a víz, ellenben először penészölővel kellett volna kezelni és csak utána betömíteni a réseket!

Amennyire lehet szedjél szét a környéken mindent és amit lehet, azt hipóbal takarítsd meg. Az elérhetetlen részekbe fújj szavót! Ez jó megoldás lehet. Ha most penészedik, akkor új kabin mellett is penészedni fog, próbáljátok orvosolni a problémát, ne háromhavonta új kabint betenni, mert penészes lett. :) A hipó és a szavó szépen leszedik a penészt, a sziloplaszt pedig tömítésnek jó, hogy oda újra már ne folyjon be a víz, ezzel tökéletes ágyat biztosítva a penésznek.

2013. okt. 16. 10:10
 7/7 anonim ***** válasza:

Vannak itt praktikák, de a végső megoldás a költözés. Pláne, hogy csak egy albérlet, könnyen odébbállhatsz.

Nekünk is volt ilyen gond és ideig-óráig mindig lehet trükközni ezzel-azzal, de ha nem kezelgeted, takarítod kb. napi szinten akkor újra és újra jön a penész. Már ha erre hajlamos a lakás.

Most már másik albérletben vagyunk és ötletem sincs hogyan tudnék penészt csinálni... bár persze nyilván nem akarok :) csak szóval érted, hogy itt tök mindegy mit csinálok, nincs penész a mostani lakásban, ott az előzőben meg kb. napi szinten fújtam a penészirtót, hypóztam stb. stb. és mégis penész jött elő újra és újra (pár nap elutazás után kifejlett nagy gomba fogadott a fürdőben!), a kenyér is tök hamar penészedett és sok mindennek penész szaga volt. Hacsak nem hypóztam rendszeresen, de akkor meg hypo szaga lett ami szintén nem annyira kellemes.

Szóval én azt mondom keress másik albérletet. Egészségtelen, büdös, undorító a penészes lakás. És mivel csak albérlő vagy, így könnyen ugrálhatsz.

Persze ha köt szerződés (minket is kötött) akkor azt ki kell húzni valahogy, de utána költözz el szerintem.

2013. okt. 17. 01:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!