Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ti mit tennétek ebben a...

Ti mit tennétek ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés
A párom alatt hirtelen berepedt a kád, albérletben lakunk. A főbérlő velünk akarja kifizettetni, megrágalmazott szinte minket, hogy mi tettük tönkre a kádját, fizessük is ki. Mert úgy akarja visszakapni a lakást, ahogy kiadta... És ha bármi elromlik önhibánkon kívül, akkor is nekünk kell megfizetni...
2013. szept. 25. 23:23
1 2 3
 11/28 anonim válasza:
100%

Hozzank egyszer betortek amikor meg alberletben laktunk.Az ajtot azonnal megcsinaltattam,majd a szamlat bemutattam a tulajnak,hogy a kovetkezo honapban annyival kevesebbet fizessek.

Persze nem akarta allni a koltsegeket,hiaba mondtam neki,ha lett volna biztositasa esetleg az en szemelyes karomat is fedezte volna.Nagy nehezen beleegyezett,hogy annyival kevesebbet fizessek,hiszen nem altalam okozott karrol volt szo,kikoltozeskor viszont levonta a kaucciobol a diszno.

2013. szept. 26. 07:54
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
Azért az nem normális, hogy egy fürdökád SZÉTREPED valaki alatt - ehhez az kell, hogy a kár elég rossz állapotban legyen, viszont az a tulajdonos dolga, hogy a lakás (többek közt a kád is) használható állapotban legyen.
2013. szept. 26. 08:00
 13/28 anonim ***** válasza:
0%
A ma 08:00-as vagyok még egyszer: természetesen ha a párod 150 kg, vagy beleugrott a kádba, az más, azt nem lehet rendeltetésszerü használatnak minösíteni.
2013. szept. 26. 08:02
 14/28 anonim válasza:
34%
Nem lehet, hogy a párod fingott egy orbitálisat a kádban, attól repedt el?
2013. szept. 26. 08:08
 15/28 anonim válasza:
57%
jó lenne ha a kérdező válaszolna, h mi áll a szerződésükben, így nehéz okosat mondani
2013. szept. 26. 09:00
 16/28 anonim ***** válasza:
22%
Bár a tulaj hibája (helyesebben azé, aki beépítette a kádat), hogy semmit se tett alá és eltörött (gondolom, akrilkád), de mivel nálatok ment tönkre, kérheti, hogy fizessétek ki. :/
2013. szept. 26. 09:33
 17/28 anonim ***** válasza:

13-as, én több vagyok mint 150 kiló, és nem repedt el alattam még egy kád sem.

Abba bele kellett hogy ejtsenek valami súlyos, nehéz tárgyat.

2013. szept. 26. 12:06
 18/28 anonim ***** válasza:
ma 12:06-os: ha valaki ilyen nehéz ÉS a kád nem rendesen van beszerezve, akkor lehetséges ilyen. Nem bántásból irtam, hanem csak lehetséges okként.
2013. szept. 26. 13:05
 19/28 A kérdező kommentje:
Akkor leírnám pontosan mi történt. Igen, akril kádról van szó. A párom egy 80 kg-os ember, tehát nem túl súlyos, azt gondolom. Zuhanyzás közben egyik lábáról ráállt a másikra, és akkor hallottunk egy reccsenést. Valószínű akkor repedt be. Ha szakszerűtlen az, hogy normálisan zuhanyozott benne, és emiatt repedt el, na erre inkább nem mondanék semmit. Én is utánanéztem, és állítólag csak akkor történhet ilyen, ha sz@rul van megcsinálva, nincs alátámasztva rendesen. És különben érezni ahogy benne állunk, hogy üreges alul. Bárki alatt berepedhetett volna, pont nálunk történt. Arról viszont, hogy valami gány munka, arról nem mi tehetünk, ezt hiába próbálja ránk verni a főbérlő, mert ilyen sehol nincs. Egyébként nem volt szerződés, mert amikor beköltörtem, nagyon nehéz helyzetben voltam, és árban jónak tűnt. Ja, és azt is mondták, hogy ha a mosógép elromlik, azt is nekünk kell kifizetni, bármilyen hibája is lesz. Úgyhogy kézzel kell mosnom, hogy nehogy az is bekrepáljon.
2013. szept. 26. 15:36
 20/28 anonim ***** válasza:

Ha szerzödés NÉLKÜL vagytok ott, akkor a tulaj azt csinál, amit akar, ti meg fizethettek, mert sehová nem mehettek reklamálni.

Ha normális szerzödésetek lenne, akkor ez egyértelnmüen a tulajdonos hibája, mert nem megfelelö módon van beépítve a kád.

2013. szept. 26. 16:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!