Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ti mit tennétek ebben a...

Ti mit tennétek ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés
A párom alatt hirtelen berepedt a kád, albérletben lakunk. A főbérlő velünk akarja kifizettetni, megrágalmazott szinte minket, hogy mi tettük tönkre a kádját, fizessük is ki. Mert úgy akarja visszakapni a lakást, ahogy kiadta... És ha bármi elromlik önhibánkon kívül, akkor is nekünk kell megfizetni...
2013. szept. 25. 23:23
1 2 3
 1/28 anonim válasza:
46%
mért hâborodsz fel ezen? egyértelmü hogy ki kell fizetni valamit ha ti rontjátok el.mért a tulajnak kéne? ö ült a kádba..?
2013. szept. 26. 00:13
 2/28 anonim ***** válasza:
78%
Ezért kell szerződést kötni és letisztázni ki mit fizet. Ha van róla papír, hogy ez nem a ti költségetek akkor nem fizetsz. Ha nincs róla papír és mégis követeli, akkor kerestek másik albérletet. Vagy vesztek egy kádat amit majd elvisztek magatokkal ha kiköltöztök.
2013. szept. 26. 00:22
 3/28 anonim ***** válasza:
41%
Pedig igaza van a tulajnak. Ami nálatok romlik el, annak javítási költsége titeket terhel. Ez minden albérletnél így van. Még nálam is.
2013. szept. 26. 01:36
 4/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem minden albérletnél van így!
2013. szept. 26. 04:26
 5/28 Salx Narval ***** válasza:
85%
Ez valóban megállapodás kérdése én szerződés nélkül biztos, hogy nem adnék ki lakást és nem is költöznék be máshoz. Általában az-az irányelv, hogy a lakást az eredeti állapotában kell visszaadni. Ebben az esetben viszont nem róható fel a szakszerűtlen használat, ha én lennék a tulaj ezt a törést,a magam kárának tudnám be és vennék egy normális kádat, ami nem megy szét attól, hogy fürdenek benne.:D
2013. szept. 26. 05:03
 6/28 anonim ***** válasza:
80%

Nem igaz, hogy ami náluk romlik el, nekik kell kifizetni.

A tulaj kötelessége, hogy a lakás lakható állapotban legyen. A normál kopás, meghibásodás, vagy bármilyen olyan káresemény, amit nem bizonyíthatóan a bérlők okoztak, a tulaj feladata rendbe rakni. A bérlők nem azért fizetnek 60-80-100 ezer Forintot, hogy lepukkant lakásban legyenek.

Nálam nemrégen cseréltek ki egy csőrendszert. Nyilván nem én fizetem, mi közöm van ahhoz, hogy a tulaj csak esztétikai felújítást végzett a lakáson, gépészetit nem. Szép lenne, ha nekem kéne kifizetni a csatornázás költségeit.

2013. szept. 26. 05:21
 7/28 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván van biztosítás a lakásra. Biztosítót kihívni, ennyi.
2013. szept. 26. 05:38
 8/28 anonim válasza:
70%

Ezért kell dézsában fürdeni, látod? :-)

Ha lett volna 1 dézsátok, most nem lenne semmi gond!

2013. szept. 26. 05:48
 9/28 anonim ***** válasza:
11%

Ha kölcsön kérek egy szerszámot és nálam megy tönkre az első öt percben(megfelelő használatnál), akkor egyértelmű, hogy én fizetem a javítást.Hiába nem én tettem tönkre, nálam állt le.Ez alap és intelligencia kérdése.

Kérdés még, hogy mióta használjátok a kádat?!

2013. szept. 26. 07:36
 10/28 anonim válasza:
86%

" Ha kölcsön kérek egy szerszámot és nálam

megy tönkre az első öt percben(megfelelő

használatnál), akkor egyértelmű, hogy én

fizetem a javítást.Hiába nem én tettem tönkre,

nálam állt le.Ez alap és intelligencia kérdése."

Csak, hogy itt semmiféle kölcsönkéréa.nem volt.

Bérleti szerzõdés viszont igen.

A te példádnál maradva: Bérbeveszel egy szerszámot, az tönkremegy (normál használat mellett), te nem tudsz dolgozni sem, de a szerszámot is ki kell fizetned, amiért egyszer már fizettél.

Jó üzlet...

2013. szept. 26. 07:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!