Ti mit tennétek ebben a helyzetben?
Nem igaz, hogy ami náluk romlik el, nekik kell kifizetni.
A tulaj kötelessége, hogy a lakás lakható állapotban legyen. A normál kopás, meghibásodás, vagy bármilyen olyan káresemény, amit nem bizonyíthatóan a bérlők okoztak, a tulaj feladata rendbe rakni. A bérlők nem azért fizetnek 60-80-100 ezer Forintot, hogy lepukkant lakásban legyenek.
Nálam nemrégen cseréltek ki egy csőrendszert. Nyilván nem én fizetem, mi közöm van ahhoz, hogy a tulaj csak esztétikai felújítást végzett a lakáson, gépészetit nem. Szép lenne, ha nekem kéne kifizetni a csatornázás költségeit.
Ezért kell dézsában fürdeni, látod? :-)
Ha lett volna 1 dézsátok, most nem lenne semmi gond!
Ha kölcsön kérek egy szerszámot és nálam megy tönkre az első öt percben(megfelelő használatnál), akkor egyértelmű, hogy én fizetem a javítást.Hiába nem én tettem tönkre, nálam állt le.Ez alap és intelligencia kérdése.
Kérdés még, hogy mióta használjátok a kádat?!
" Ha kölcsön kérek egy szerszámot és nálam
megy tönkre az első öt percben(megfelelő
használatnál), akkor egyértelmű, hogy én
fizetem a javítást.Hiába nem én tettem tönkre,
nálam állt le.Ez alap és intelligencia kérdése."
Csak, hogy itt semmiféle kölcsönkéréa.nem volt.
Bérleti szerzõdés viszont igen.
A te példádnál maradva: Bérbeveszel egy szerszámot, az tönkremegy (normál használat mellett), te nem tudsz dolgozni sem, de a szerszámot is ki kell fizetned, amiért egyszer már fizettél.
Jó üzlet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!