Mennyi az ÁTLAG költsége egy albérletnek ahol 2 fő lakik? (rezsi+albérlet+egyéb kiadás) az albérlet 30-50Eft/hó Kauciót csak egyszer kell fizetni vagy minden hónapban?
Attól is függ, milyen lakást bérelsz. Én egy családi házat bérlek a párommal ( Budapest agglomerációjában), az albérlet 50 ezer havonta (igaz, ismerjük a tulajdonost, ezért ilyen olcsó,így kaució sem kellett). A rezsi kb. 50 ezer 1 hónapra, télen persze a fűtés megdobja, ez kb. 40-50 ezer pluszba, de úgy szoktuk, hogy beüzemeljük,hogy reggel 7 és este 6 között legyen kikapcsolva,amíg nem vagyunk otthon. Szerencsére kb. 20 perc alatt felfűt utána a lakás,ha bekapcsoljuk.
Az átlag rezsin felül plusz költség a kábeltévé,amit most le fogunk mondani,mert szinte sose nézünk TV-t, felesleges a kb. 60 csatorna.
Egyébként kauciót csak egyszer kell fizetni!
Remélem tudtam segíteni.:)
"albérlet 30-50Eft/hó" - ez mit jelent?
A fütés szokott a legnagyobb rész lenni, és az nagyon függ a részletektöl: mekkora, milyen a szigetelés, milyen rendszerü a fütés (pl. méretlen távfütés tudtommal a legdrágább).
Én debrecenben béreltem egy kb. 55 NMes panel lakást(pont jó két embernek, de kisebb is ok, ha szeretik egymást:) méretlen távfütéssel, és az egész rezsi durván olyan 50e körül volt.
Pontosabban: asszem nyáron 40, télen 50 fölött - vagy legalábbis így emlékszem.
A Kaució... bocs, de "google is your friend".
"pl. méretlen távfütés tudtommal a legdrágább"
Nem feltétlen. Annak az ára is csak attól függ mennyit kell fűteni. Az meg az időjárástól és attól, hogy mennyire szigetelt a ház. No és mennyire pazarolják a lakók.
Na szóval egy régi építésű rendkívül rosszul (sehogyse) szigetelt családi ház egyedi gázos fűtése kerülhet jóval többe is akár, mint egy távfűtéses lakás fűtése. Természetesen légköbméter/négyzetméter arányosan számolva.
(No és persze amit mindenki elfelejt: a távfűtésnél nem érhet olyan váratlan nagy költség mint az egyedi fűtésnél, hogy mondjuk tönkremegy a kazán)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!