Igaz az, hogy ha?
Az albérletek 90%-a feketén van kiadva. Ha egy albérlet be van jelentve a hivatalba, meg minden, akkor egy 2 szobás nem is lehetne 20+rezsi-nél drágább?
Szörnyűek amúgy véleményem szerint az árak, csak diplomások tudják megfizetni...
1. Igaz
2. Nem igaz.
3. Az árak teljesen reálisak, minden országban ilyenek a fizetésekhez képest! Mondom ezt úgy, hogy külföldön élek és a fizetésem 3/4-e megy el egy albérletre (persze lehetne kisebb is, de nekem így kényelmes.)
4. Nem diplomától függ, hogy meg tudja-e valaki fizetni! Diplomás tanárként is kereshet az ember 120-at, meg diploma nélküli szakmunkásként is 200-at nettóban.
Igen, sok a feketén kiadott albi, de szerintem egyre kevesebb. Ha adózol utána, akkor elvileg több a bérleti díj, mert az ötödét viszi az állam.
De számoljunk (csak kb): 10+ millió egy lakás ára. A bérbeadó ezt kockáztatja. Ha bankba tenné ezt a pénzt, akkor ez érdemi kockázat nélkül havi 30-at kamatozna. Ki adná ki a lakását, vesződséggel, kockázattal a banki kamat alatt?
Amúgy miért lenne megfizethetetlen? Kis lakás, takarékos használat mellett kijön albérlet, rezsi összesen 60-70 ezerből Budapesten is. Két főre. Szóval fejenként 30-35. Még minimál bérből is elérhető. Nem egy álom élet de nem is megfizethetetlen.
Egyedül, minimál bérből persze ez nem megy de hát az ember társas lény.
Az igaz, hogy az albérletek nagyja után nem adózik a tulajdonos. De szerintem ennek két fő oka van: 1. Vmi miatt nem akarja bejelenteni, van vmi ügye a NAV-val...ilyesmik.
2. Tudatlanságból. Sokan azt hiszik, hogy 25%-ot kell adózni a bérleti díjból, de ez nem igaz.
De viszont nem értem a kérdést: "akkor egy 2 szobás nem is lehetne 20+rezsi-nél drágább?" Ezt kifejtenéd kicsit bővebben, hogyan gondolod?
Ami azt illeti, nem vagyok diplomás, a férjem sem. Nekem érettségim van, férjemnek csak szakmunkása. Mégis ki tudjuk kalkulálni az 55 + rezsit.
Tény, hogy vannak irreálisan magas áron kiadott lakások, házak, de aki keres, talál. Nameg minden a bérlő igényeitől függ.
A 20 ezer az, ami irreálisan kevés egy 2szobásért, hacsak nem baráti/rokoni szálon bérel az ember, esetleg vmi totál dzsumbuj környéken nagyon lepukkant lakásról van szó.
"Tény, hogy vannak irreálisan magas áron kiadott lakások, házak, de aki keres, talál. Nameg minden a bérlő igényeitől függ.
A 20 ezer az, ami irreálisan kevés egy 2szobásért, hacsak nem baráti/rokoni szálon bérel az ember, esetleg vmi totál dzsumbuj környéken nagyon lepukkant lakásról van szó."
VAGY nem Budapestről van szó. Vidéken vannak helyek ahol tök normális házat 1-2 millióért nem tudnak eladni. Környéken nincs munka, cserébe sok a roma. Na ilyet el bírom képzelni, hogy szinte ingyen is kiadnának, mert a nullánál az is több, de úgyse kell senkinek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!