Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Igaz az, hogy ha?

Igaz az, hogy ha?

Figyelt kérdés

Az albérletek 90%-a feketén van kiadva. Ha egy albérlet be van jelentve a hivatalba, meg minden, akkor egy 2 szobás nem is lehetne 20+rezsi-nél drágább?

Szörnyűek amúgy véleményem szerint az árak, csak diplomások tudják megfizetni...

2013. szept. 11. 11:11
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

1. Igaz

2. Nem igaz.

3. Az árak teljesen reálisak, minden országban ilyenek a fizetésekhez képest! Mondom ezt úgy, hogy külföldön élek és a fizetésem 3/4-e megy el egy albérletre (persze lehetne kisebb is, de nekem így kényelmes.)

4. Nem diplomától függ, hogy meg tudja-e valaki fizetni! Diplomás tanárként is kereshet az ember 120-at, meg diploma nélküli szakmunkásként is 200-at nettóban.

2013. szept. 11. 11:39
 2/7 kovpet ***** válasza:

Igen, sok a feketén kiadott albi, de szerintem egyre kevesebb. Ha adózol utána, akkor elvileg több a bérleti díj, mert az ötödét viszi az állam.

De számoljunk (csak kb): 10+ millió egy lakás ára. A bérbeadó ezt kockáztatja. Ha bankba tenné ezt a pénzt, akkor ez érdemi kockázat nélkül havi 30-at kamatozna. Ki adná ki a lakását, vesződséggel, kockázattal a banki kamat alatt?

2013. szept. 11. 14:52
 3/7 anonim ***** válasza:
20 ért 2 szobásat?? :-) Biztos van ilyen valami nagyon vidéki helyen, ahol semmi munka lehetőség és a lakás ára is csak 1-2 milliót ér.
2013. szept. 11. 15:52
 4/7 anonim ***** válasza:
20-ért szobát nem kapsz nemhogy 2 szobás lakást. A diplomások meg ugyanolyan emberek, nem kell külön fajként beszélni róluk :D
2013. szept. 11. 17:29
 5/7 anonim ***** válasza:

Amúgy miért lenne megfizethetetlen? Kis lakás, takarékos használat mellett kijön albérlet, rezsi összesen 60-70 ezerből Budapesten is. Két főre. Szóval fejenként 30-35. Még minimál bérből is elérhető. Nem egy álom élet de nem is megfizethetetlen.

Egyedül, minimál bérből persze ez nem megy de hát az ember társas lény.

2013. szept. 11. 19:50
 6/7 anonim ***** válasza:

Az igaz, hogy az albérletek nagyja után nem adózik a tulajdonos. De szerintem ennek két fő oka van: 1. Vmi miatt nem akarja bejelenteni, van vmi ügye a NAV-val...ilyesmik.

2. Tudatlanságból. Sokan azt hiszik, hogy 25%-ot kell adózni a bérleti díjból, de ez nem igaz.

De viszont nem értem a kérdést: "akkor egy 2 szobás nem is lehetne 20+rezsi-nél drágább?" Ezt kifejtenéd kicsit bővebben, hogyan gondolod?

Ami azt illeti, nem vagyok diplomás, a férjem sem. Nekem érettségim van, férjemnek csak szakmunkása. Mégis ki tudjuk kalkulálni az 55 + rezsit.

Tény, hogy vannak irreálisan magas áron kiadott lakások, házak, de aki keres, talál. Nameg minden a bérlő igényeitől függ.

A 20 ezer az, ami irreálisan kevés egy 2szobásért, hacsak nem baráti/rokoni szálon bérel az ember, esetleg vmi totál dzsumbuj környéken nagyon lepukkant lakásról van szó.

2013. szept. 12. 14:19
 7/7 anonim ***** válasza:

"Tény, hogy vannak irreálisan magas áron kiadott lakások, házak, de aki keres, talál. Nameg minden a bérlő igényeitől függ.

A 20 ezer az, ami irreálisan kevés egy 2szobásért, hacsak nem baráti/rokoni szálon bérel az ember, esetleg vmi totál dzsumbuj környéken nagyon lepukkant lakásról van szó."

VAGY nem Budapestről van szó. Vidéken vannak helyek ahol tök normális házat 1-2 millióért nem tudnak eladni. Környéken nincs munka, cserébe sok a roma. Na ilyet el bírom képzelni, hogy szinte ingyen is kiadnának, mert a nullánál az is több, de úgyse kell senkinek.

2013. szept. 12. 16:06

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!