Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Fel lehet mondani így a...

Fel lehet mondani így a szerződést?

Figyelt kérdés

Albérletbe költöztünk 1 hónapja, kb 1 hete vettem észre, h penészes a fal. Köztudott a penész nem jön ki nyáron, ezért biztos a tavalyi maradvány, csak nem csinálták meg.

NEM szóltak nekünk erről, eltitkolták.

1 éves szerződés van aláírva, ezzel az indokkal fel lehet mondani az albérletet, h visszakapjuk a kauciót is?

Lehet tenni valamit ez érdekében?

Nem adóznak, megfenyegethetem őket, ha nem kezelik le télig a penész bejelentem őket a NAV.nak?

Vagy esetleg alá lehet íratni velük 1 papírt, hogy felelősséget vállalnak ha lebetegszem a penész miatt? (pl fizetik a költségeket, gyógyszert stb?)

2013. aug. 7. 22:56
 1/3 anonim ***** válasza:

Hol penészedik a fal? Nem lehetséges,hogy valahol megrepedhetett a csővezeték? Ha az ablakok rosszul vannak elhelyezve az is okozhatja a penészedést:vannak szellőztetési gondjaid? Feltűnő helyen van a penészedés?

Nálunk a wc tartálynál a fürdőszobában alakul ki a penészedés a leggyakrabban és télen. Lehet kapni aeroszolos penészgátlókat valamint penészgátlós festékeket. Szóltál a főbérlődnek a penészedésről? Ha a falak samott-tot tartalmaznak akkor a penészt le lehet porszívózni nyáron. Nem könnyű olyan albérletet találni ami közel van a munkahelyhez nem beszélve a bérleti és egyéb kiadásokról. Szerintem előbb jelezd a főbérlőd felé a problémát és adj neki időt rendbe rakni,ha nem teszi akkor ajánlott levélben szólítsd fel a penész megszüntetésére.Te laksz a kiadott lakásban és jóindulatúan feltételezem,hogy a főbérlők nem láthatják a nálad kialakult állapotot!

2013. aug. 8. 03:26
 2/3 A kérdező kommentje:

Hálószobában van a penész ablak mellett lent.

Ma jön a főbérlő csávója, annak fogom beadagolni, de szerintem nem épp fognak majd vele foglalkozni. Ezért is kérdezem, h akkor mit tehetek majd.

És tudom, h ha már most ilyen akkor ennél durvább lesz télen a penész.

2013. aug. 8. 10:26
 3/3 anonim ***** válasza:
Általában az ablakok alá,közelébe helyezik el a fűtőtesteket.Ti milyen fűtéssel tudtok meleget adni a lakásnak? Megnézted,hogy nem-e húznak az ablakok a rossz szigetelés miatt,mert a ez is okozhatja a penészedést? Ahol laktunk lakótelepi lakásban,hallottuk volt olyan,hogy tapéta védte csak a szigetelés helyét. Milyen hamar megy el a meleg a lakásból? Milyen anyagból építették azt a lakást amiben laktok? Vannak-e még olyan területek a lakásban ahol vizesedésre való nyomok vannak? Mennyi idő alatt ütközik ki a penész? Van külön főzőhelyiséged amit el tudsz szeparálni a szobától és külön szellőztetni?
2013. aug. 11. 03:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!