Fel lehet mondani a határozott lakásbérleti szerződést?
Pár hónapja béreltem egy lakást. Tudtam, hogy csak pár hónapig leszek benne, amíg nem veszek egy másikat. Eredetileg pár hónapra akartam kivenni, de ugye csak 1 éves határozott szerződéssel adnak ki minden ingatlant. Így kifizettem a kauciót és azt kamuztam egy évig akarok itt dekkolni.
Már megvettem a lakást és költöznék is vele. Közőltem a tulajjal hogy köszönöm, de felmondom a szerződést. A kaució nem jár vissza. Mire azt mondja, hogy nem mondhatom fel a szerződést, mert határozott időre szól és jár neki a hátralevő időre (több hónap) a lakbér. Mondtam neki, hogy nem jár, mert elmegyek és ő kiadhatja másnak és abból szedheti a lakbért. A kaució marad nála ennyi. De ő ezzel nem elégszik meg. Kinek van igaza ? Mit tegyek ?
Csak azt követelheti, ami benne van a szerződésben.
Ilyenről egyébként még nem hallottam, hogy ki kellene fizetni a le nem lakott bérleti díjat. És azt se hinném, hogy különösebb anyagi kár érné emiatt.
Egyébként határozatlan időre is lehet szerződést kötni.
sajnos indokolás nélküli rendes felmondással nem lehet élni
csak rendkívülivel
ha lelépsz, max. beperel, de úgysem teszi meg,
vagy ha igen, majd akkor fizetsz neki
sajnos neki van igaza amúgy a lakástv. miatt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!