Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mennyi lenne a rezsiköltséget...

Mennyi lenne a rezsiköltséget két főre egy kétszobás albérletnek ha csak az egyik szobát lakjuk körülbelül?

Figyelt kérdés
Illetve mik azok az alapvető dolgok amiket be kell szerezni egy albérletbe. Nem szeretném, hogy bármi is kimaradjon. A lakás bútorozatlan de bútorunk az van. A fűtés az házközpontú megoldással van. 2. emeleti a lakás és elméletileg körbe van fűtve.
2013. júl. 25. 18:32
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Mi 54 négyzetméteres lakásban élünk a párommal, csak a nagyszobát használjuk. Közös költség 7500, villanyszámla 8000, fűtés (nekünk távhő) 15000, gáz 5000 (három havonta jön), víz 5000 (szintén három havonta). Ez így kb. 35000-re jön ki havonta. Plusz 3000 az internet, 4000 a telefonszámlánk fejenként, tévénk nincs. Ez csak egy példa volt, nem biztos, hogy nektek is így lesz. :) Esetleg a tulajt megkérheted, hogy kalkuláljon neked egy havi rezsit!

Amik fontosak: alapvető konyhai felszerelések (edények, kések, tálak, vágódeszka, sajtreszelő, merőkanál, gondolom, ezekkel tisztában vagy...), szárító, hosszabbító, takarító felszerelés (felmosó, törlőruhák, lapát, seprű), ventilátor (panelban, klíma nélkül ez elengedhetetlen!!! bár sokszor nem sokat ér sajnos...), asztalterítő, esetleg szőnyeg... Igazából nem tudom, mire vagy pontosan kíváncsi. Szívesen segítek, ha esetleg felmerülnek konkrétabb kérdések! :)

2013. júl. 25. 18:56
 2/13 anonim ***** válasza:

Ez így nagyon-nagyon kevés.

Több infó kéne.

Mekkora az albérlet szobája?

Hol van helyileg?

Mennyire van jó állapotban?

Stb.

Alapvető dolgok?

Hát ha van bútor, akkor úgy gondolkodj, mintha egy hatalmas kirándulásra mennél.

De még így is tág a történet.

Hát ami otthon is nélkülözhetetlen.

Tisztálkodási, takarítási szerek, kaja, ruhák, TV, laptop (számítógép), nyomtató, mobiltöltő, gyógyszerek, szerszámok, de ez is különböző.

Mi pl. kertes házba mentünk, és oda vihettük a kutyát, a macskát, a biciklit, meg még millió másik dolgot.

Ha most nem is viszitek magatokkal úgyis rájöttök hogy hiányzik pl. egy fakanál, egy robotgép, egy fúrógép, egy csavarhúzó, és azt összeírjátok és következő alkalommal viszitek magatokkal.

2013. júl. 25. 18:58
 3/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget.A lakás 59 négyzetméteres nem tudom, pontosan mekkora lehet a szoba. Úgy kalkuláltuk, hogy a közös költség, fűtés, meleg víz plusz egy pár Tv csatorna 20000 Ft ( Lakásszövetkezeti tag így ezt oda kell fizetni) Ezek mellet rezsire csak a villanyt a főzőgázt meg az inetrnetet kell fizetnünk. Akkor összesen a rezsi kijönne kb 35000 Ft-ból?

A lakás helyileg Gyulán található.

Az albérleti díj 5000 Ft ( itt Gyulán nagyon sokan adnak ki rezsiért lakást, hogy azt ne kelljen fizetniük nekünk is így sikerült ilyen olcsón lakást találnunk)

A kettőnk fizetése kb 200000 Ft akkor ennyiből kijönnénk?

Esetleg még félre is tudnánk rakni egy kicsit? Úgy gondoltam, hogy főzni fogok mert az olcsóbban kijön mintha rendelnénk valahonnan menüt meg szerintem finomabb is.

Bocsánat a sok kérdésért de még sose laktam külön a szüleimtől ezért kérdezem.

2013. júl. 25. 19:09
 4/13 anonim ***** válasza:

Nekünk a kaja + tisztálkodási szerek (tusfürdők, fogkrém, zsepi, mosogatószer) + közlekedés kb. 60 000-re jön ki havonta (mosóporból, öblítőből, WC papírból is a nagyobbat veszem, mert jobban megéri).

Tegyük fel, hogy 40 000 az albérlet, 60 000 a kaja, tisztálkodás, bérlet (ha kell), és mondjuk 20 000 a tartalék egyéb felmerülő költségekre. Akkor elméletileg 80 000-t félre tudtok tenni, de a gyakorlatban számomra ez nagyon hihetetlen. Azt gondolom, hogy megfelelő költségvetéssel 50 000 Ft-ot viszont félre tudtok tenni havonta. Persze semmi közöm hozzá, a ti pénzetek, csak mondom, hogy én így próbálnám. :)

(Első válaszoló voltam.)

2013. júl. 25. 19:26
 5/13 A kérdező kommentje:

Akkor szerinted is kijövünk ennyi pénzből simán. Ha nem bírunk ilyen sok pénzt félrerakni végűlis az se a világvége.

De majd oda figyelünk, hogy mire költünk

2013. júl. 25. 19:50
 6/13 anonim ***** válasza:
Az nem kérdés, hogy ki fogtok-e jönni. Sok sikert az új élethez! :)
2013. júl. 25. 19:52
 7/13 anonim ***** válasza:

"Akkor összesen a rezsi kijönne kb 35000 Ft-ból?

A lakás helyileg Gyulán található.

Az albérleti díj 5000 Ft"

Tehát akkor 40.000 Ft-ért bérelnétek egy szobát?

Nem sok az egy kicsit?

Mi a fővárosban kertes házban egy egész lakást (igaz nem egy nagy hodály) bérelünk, és így nyáron 50-ből kijön MINDENNEL együtt.

200-ból ki lehet jönni, de attól függ.

Nálunk sajnos a párom dohányzik, s bár nem a legdrágábbat szívja, de naponta elmegy 1 doboz, így csak a cigi 13 ezer havonta sajnos.

Akkor van kutyánk-macskánk, meg sok helyre autóval megyünk, így azok is "felesleges" plusz kiadások.

Viszont ha ti spóroltok, nincs káros szenvedélyetek (persze nem kell párizsis kenyéren élni, és soha ki sem mozdulni otthonról) akkor félre lehet tenni egy kicsit.

Költözéskor tuti, hogy nem tudtok mindent vinni, még ha listát készítetek akkor sem.

De majd később viszitek, ami meg nagyon fontos, azt megveszitek valahol.

(wc papír, egy tányér, egy fájdalomcsillapító)

2013. júl. 25. 19:57
 8/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget kedves első :)

Nem egy szobát hanem egy 59 négyzetméteres két szobás lakást csak nem akarjuk mind a két szobát lakni így lesz egy üres is.

Nem dohányzik egyikőnk se így arra nem megy el a pénz.

Készíteni fogok egy listát, hogy mi az amit otthonról viszünk és mi az amit még venni kell fontossági sorrendbe.

Az alapvető dolgokra amit meg kell vennünk arra is tuti el fog menni vagy 15000 Ft ilyen WC papír meg tisztítószer meg fűszerek meg ilyesmire.

2013. júl. 25. 20:06
 9/13 anonim ***** válasza:
Még mindig az első vagyok. 40 ezerért bérelni egy lakást rezsivel együtt fantasztikus ár!!!! Mi 80-ért lakunk itt, és egyáltalán nem nagy durranás, persze azért szép lakás. Nagyon szerencsések vagytok, ha nektek 50-ből kijön minden, ráadásul a fővárosban. Tényleg. :) Meg vagyok lepve, mert mindenhol azt tapasztalom, hogy minimum 30-40 ezer a lakásnak csak a bérlése. Egyébként az én esetemben helyileg Szegedről beszélünk. No, mindegy, csak meglepődtem azon, hogy egy lakást mindennel együtt 40-ért soknak találsz. :)
2013. júl. 26. 06:47
 10/13 TappancsMancs ***** válasza:
Budapesten egy olcsó lakás bérleti díj 40e/hó. + a rezsi. Még az 50e is olcsóbb féle. 200e ből meg köjöttök biztosan. :)
2013. júl. 26. 10:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!