Albérletnél van ilyen?
Pár év múlva lehet albérletbe fogok költözni, és egy olyan félelem merült fel benne, hogy: Gondolom odaadja a lakáshoz a kulcsokat, de mi a garancia arra, hogy neki nem maradt pót kulcsa, és amikor én nem vagyok otthon bejön és elviszi pár értékes cuccomat, akkor utána azt hogy bizonyítom rá? sehogy, mondhatja hogy elhagytam
kérhetem, hogy csináltatok az ajtóra én egy zárat?
" mert volt hogy csőtörés volt az albiban, a lakóm meg külföldön volt."
Napi szinten bejárkálsz vagy ezt honnan tudtad, hogy baj van? Vagy hívtak a szomszédok? És saját lakással mit csinál az ember ha baj van és külföldön van ő maga? Megmondom: megkérhetsz valakit, hogy segítsen. Nálad is ez történt lényegében csak te valamiért úgy érzed csak te segíthetsz, senki más. Pedig elég ha van kulcs az albérlő baráti, családi körében, nem feltétlenül szükséges pont nálad legyen a pót kulcs. Ha meg olyan az ügy, úgyis felhívnak telefonon, elhívnak személyesen, hogy tulajdonosként nézd meg, mondd meg mi legyen.
10-es
Én maximálisan megértelek de azt tudod, hogy ez törvénytelen? Nem lett belőle gondod? Ez ugye magánlaksértés és önbíráskodás is. Simán feljelentést tehetett volna a bérlő sajnos.
"és csak akkor megyünk az albérletbe, ha megbeszéltük a lakóval"
Ja oké, így semmi gond. Azt hittem te is olyan vagy, aki hajnal 6-kor, este 22-kor meg bármikor véletlenszerűen arra jársz. :) Egyébként nálam ez így nézne ki: felhívják a tulajt, a tulaj felhív engem, mint bérlőt aztán megbeszéljük mi legyen.
Igazából csak emailben kommunikálunk a lakónkkal, megbeszéljük mikor fizet az adott hónapban, megnézzük az óraállásokat, hozzuk a számlákat... és egyeztetünk időpontot.
A csőtöréshez: ott felhívtuk a srácot, hogy be kellene mennünk, mert gond van. Nem volt mérges gondolhatod, ő kérte, hogy ha a holmija ázik akkor pakoljuk arrébb, nem baj, hogy hova.
A kérdezőnek de a többi albérletesnek is: tudom hogy sok a rossz tapasztalat (nekem is volt bérlő koromban), de egy csomó normális bérbeadó van. Kell egy kis bizalom, máshogy nem megy. Azért azt csak meglátja az ember, hogy milyen a tulaj, vajon meglopja-e vagy sem, ha gyanús az illető, akkor nem szabad odaköltözni. (Tudom, van hogy muszáj gyorsan valamit találni, de ha nem muszáj....)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!