Szerintetek ez így élhető? Vagy túl nagyravágyó és naív vagyok?
Van egy 99 m2es, 3 különnyíló szobás, nagy nappalis, 2 fürdős lakás. Rezsivel és közös költséggel együtt 149ezer ftért. 3an már vagyunk rá, ebből 2en egy pár, szóval marad egy szabad szoba, ahová még akár 2 ember jöhetne. Így lennénk 5en, legrosszabb esetben 4-en.
Mi 3-an dolgoznánk, nekem pl. nem minimálbérem lenne, illetve rajtam kívül még egy embernek is biztos, hogy átlag feletti lenne a jövedelme.
A szabad helyekről nem tudok nyilatkozni, lehetne egyetemista, vagy dolgozó is, szóval ezzel nem tudok számolni.
Szerintetek ilyen körülmények között, ilyen anyagi helyzettel rendesen lehet élni? Vagy én idealizálom túl a szituációt?
(Ne nézzétek az emberi kapcsolatokat, nagyon jó kijövünk egymással, ezer éve ismerjük egymást, nyilván a többi beköltözőt is úgy választanánk).
A család egészen más. Megvan a kialakult hierarchia, mindenki tudja a dolgokat, ebbe nőttetek bele, így természetes. Elnézőbb is az ember a családjával.
Idegeneknél egész más a helyzet.
De írtam a kérdésben is, hogy az emberi kapcsolat szempontjából nem kell bírálni, az egyik ember a párom, a másik a legjobb barátom -akivel pl. egymás jelszavait is tudjuk- nem hiszem, hogy a fürdőn vesznénk össze.
Anno otthon a tesóm barátnője ilyen szempontból idegenebb volt, mint ezek az emberek, akikkel most költöznék össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!