Albérlet felmondásakor hogyan kell eljárni?
3 éve lakom albérletben, végre tudtam venni sajátot, így fel szeretném mondani.
Határozatlan időre szól a szerződés, 1 hónappal előtte kell szólni.
Az lenne a kérdés, hogy ezt írásban, hivatalos úton kell közölni? Csak mert mi sms-ben/telefonon kommunikálunk a tulajjal és sokszor hetekig nem reagál nekem, nem szeretnék amiatt ittragadni.
Illetve meg kell indokolni, hogy én azért mondom fel, mert vettem sajátot?
Köszi!
26N

A bérleti szerződésetekben foglalt szabályok szerint kell eljárni.
A felmondást mindenképpen írásban közöld, hogy egy esetleges vitás helyzetben igazolható legyen.
Indokolnod nem kell.

Pro tipp: csak akkor mondj fel, amikor már biztosan tudsz költözni is.
Én előre jeleztem a tulajnak, hogy felújítandó lakást veszek, ezért MAJD költöznék. Kérdezte mennyi idő, mondtam, hogy még 3-4 hónapot maradnék és csak akkor költöznék, ha minden kész.
Erre pár nap múlva elém tette, hogy következő hó végével felmondja a szerződést. Nem örültem neki.
köszi!
Már tudnek költözni, csak így mondanám fel amúgy is, mert benne van a szerzödésben hogy attól a naptól hogy felmondom, hozhat új bérlőt lakást nézni. Biztos nem engednék be úgy idegent hogy még itt élek életvitelszerűen:D

Levélben küld el neki az a tuti.
Kedves Béla, XY Józsika vagyok, és az XY cím alatt lévő alberletemet a mai nappal fel szeretném mondani, és a 30 naptári nap letelte után kikoltozni.
Dátum, szigno és kész is 😄
Csak nehogy kocsog legyen és ne adja vissza a kauciót, erre nagyon figyelj!
Sok mindenért nem vonhat le. Pl festés (amúgy is festene az ember amúgy nem?), vagy ilyesmi. Számlákat számoljatok el, írd fel egy papírra aznap az állásokat hogy elküldöd az iratot (fényképpel igazold mikor készült az ora állás) aztán a kikoltozes napján is írjátok fel/ fotozzatok le.
KB ennyi.
UI: Gratulálok a saját lakáshoz 🥰
köszi:)
1 havi kaució kellett csak, ez is elég olcsó pedig budai és felújított kis lakás, nem vágna földhöz ha azt az 1 havit megtartaná, festeni pl tuti kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!