Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Megéri manapság egy 20 éves...

Megéri manapság egy 20 éves lánynak külön költözni albérletbe úgy hogy egyedülálló?

Figyelt kérdés

Anyagilag,és ahogy elmondja Kaukció problémája nincs..

Mégis úgy gondolom inkább tehetné azt a pénzt jogsira, vagy bármi másra minthogy 200+ albérletre havonta.

És kb 15-20km-es távolságra lenne tőlünk.

Megérteném ha párkapcsolat, párjával szeretne összeköltözni de egyedül rengetegnek tartom (?)

febr. 4. 23:03
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem semmi bajom nem volt a családommal, sőt, szerintem kifejezetten jó gyerekkorom volt és szerettem otthon élni. Mégis direkt vidéki egyetemre mentem, hogy világot lássak, kolis legyek, aztán albizzak, önállósodjak, igazi felnőtté váljak (Szüleimnek nagy, budapesti lakása van, ahol kényelmesen elfértünk, illetve a budapesti egyetemekre is lazán felvettek volna)

Egy pillanatra sem bántam meg. Viszont nekem nem való az egyedül lakás, én ha nem lenne párom, biztosan barátokkal költöznék össze, nem anyagi okokból, hanem csak igénylem azt, hogy ne egyedül legyek bezárva állandóan.

Szerintem hagyd menni, de mondd, hogy bármikor visszajöhet.

febr. 5. 12:46
 12/19 anonim ***** válasza:
27%

Ilyen jóvilág lenne, hogy egy 20évesnek többszázezer Ft megtakarítása van kaucióra, és havi többszázezer Ft fizetése albérlet fenntartásra?

Mindezt szakma nélkül, pályakezdőként?

Nekem ez új, az én időmben nem volt divat ez.

febr. 5. 14:07
 13/19 anonim ***** válasza:
77%

#12 nekem volt. 3 év egyetem és a rengeteg versenydíj és ösztöndíjak

Kérdező: kérdezd meg a gyereked neki mi a fő motováció. Ha csak szimplán a függetlenedés akkor ajánld fel hogy befizet rezsibe, kajába és otthon marad. (Azt a pénzt titokban félreteszed és ha majd tényleg kikoltozik, visszaadod). Es o is tud a maradekbol tudatosan gyujteni

febr. 5. 14:16
 14/19 anonim ***** válasza:
77%
Ha ki tudja fizetni vagy talál normális áron, akkor úgy rendben. Teljesen jogos, hogy lehúzásra ne fizessen.
febr. 5. 14:50
 15/19 anonim ***** válasza:
89%

Én is ennyi idős voltam. Szerettem a szüleimet, heti 2x járok látogatni.

Viszont, jobb volt elköltözni, önállósodni és felnőni.

febr. 5. 16:00
 16/19 anonim ***** válasza:
55%

"3 év egyetem és a rengeteg versenydíj és ösztöndíjak"

Tudomásom szerint az egyetemi tanulmányi ösztöndíj korlátozva van havi néhány tízezer Ft-ra, azaz a legjobb tanuló sem kaphat ennél többet még a Budapesti Műszaki Egyetemen sem.

TDK verseny első néhány helyezésre, dícséretre évente lehet kapni 10-20ezer Ft-ot. Ezek talán a kollégium bérleti díjára jó ha elegek, nemhogy kajára, drága egyetemi jegyzetekre, meg még albérletre...

Az oktatási rendszer és az ipari kapcsolatok szégyene ez, de ez van!

Áruld már el kérlek, a szégyenletes összegű ösztöndíjakból hogyan szedtél össze többszázezer Ft-ot havonta?

febr. 5. 17:26
 17/19 anonim ***** válasza:
86%

TDK első helyezés már pár éve is 70-100k közt kapott (vidéken), aztán még egyéb ösztöndíjakról szó se esett (nemzeti kiválóság stb)

De valóban sokkal egyszerűbb gyakornoki fizuból megélni, én pl azt csináltam.

Nekem is volt a 3 év egyetem mellett tdk, tudományos nemzetközi cikk, gyakornokoskodás meg hasonlók. Nem véletlenül kaptam utána olyan fizetést, amim van (br. 950k). Gondolom az a válaszoló is így értette, hogy ezek miatt lett később jobb anyagi helyzete, nem azt, hogy az egyetemi ösztöndíjból lett gazdag (olyan is van, csak itthon nem igazán)

22 éves vagyok.

febr. 5. 17:53
 18/19 anonim ***** válasza:
52%

"sok lesz egy személybe ez az albérlet"

"a vége úgy is az hogy hazajön"

Valószínűleg ezért akar elköltözni.

febr. 5. 19:34
 19/19 anonim ***** válasza:
62%

Jobban jársz, ha otthon maradsz és gyűjtesz egy sajátnak az önerejére. Akkor nem kerülsz be majd idővel a siránkozók táborába.

A másik dolog pedig, könnyebb othon lakva egyedülállóként gyűjteni, mint albértetben egy férjel meg 1-2 gyerekkel.

febr. 5. 20:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!