Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Szerintetek ha valaki(k)...

Szerintetek ha valaki(k) beköltöznek egy albérletbe, a terasz közös vagy nem?

Figyelt kérdés
Valakinek van egy nagyobb szobája, abból a szobából nyílik egy terasz, de nincs más kijárat rá, csak a szobában. Ilyen esetben is közös a terasz, vagy azé, akié a szoba? Csak lakótársi viszonyban vannak a felek.
jan. 29. 12:43
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
16%
A lakás része a terasz, ha közösen bérlitek a lakást, akkor közös a mosdó, konyha, terasz, előszoba. Ha azt szeretnéd, hogy csak a tied legyen, akkor fizess többet, de ezt még az elején tisztázni kellett volna ....
jan. 29. 13:43
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Én is laktam így a teraszos szobában és ott nem volt közös területnek véve. Hárman voltunk, az egyik a tulaj fia, de még ő sem gondolta úgy, hogy átjárkálhat cigizni a szobámon napi akáthányszor.

Beszélj a tulajjal, hogy van a felállás, ne ti veszekedjetek rajta.

jan. 29. 14:59
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha félig közös és félig magánjellegű nappali-szobából nyílna, akkor kéne közösnek lennie a terasznak. Egyébként nem vagy közös megegyezésre szorul.
jan. 29. 15:02
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
A szobához tartozik
jan. 29. 15:22
 15/16 anonim ***** válasza:
77%
A terasz közös lenne, csak oldja meg hogy ne a te szobádon közlekedjen keresztül. Ja hogy ezt nem lehet, hát akkor így járt. Most az elején tisztázd. Én nem a tulajdonosnak szólnék, hanem a többieknek ha szóba kerül hogy majd nyáron a teraszon kávézgat vagy tereget hogy oké, de a te szobád az a tied és nem átjáróház. Jól is nézne ki ha te 9-ig akarsz aludni ő meg 7-kor akarna reggel kávézni vagy éppen tanulsz és akkor csörtetnek be a teregetni a kosárral. Finoman, de határozottam mondd meg.
jan. 29. 23:56
 16/16 anonim ***** válasza:

Nem, oda ne teregessenek az a te szobádhoz tartozik. Nem tudom mekkora terasszal együtt a szobád, de ha nagyobb, akkor többet szoktak kérni érte, vagy a kisebb szobákért kevesebbet.

Azt gondolom hogy neked ezzel teendőd nincs, ne engedj senkit át a szobádon keresztül.

A teregetést mindenki oldja meg közös helyen vagy a saját szobájában vagy az erre kijelölt helyen..

tegnapelőtt 16:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!