Mit lehet kezdeni a füstölő szomszéddal?
Panelban élünk. A terasz olyan, hogy kb egyben van a szomszédéval, de középen van egy vékony fal ami elválasztja a kettőt. ha áthajolunk a korláton át tudunk nézni a sozmszédhoz.
A szomszéd a teraszon szokott dohányozni ami azért gond, mert valahogy az egész lakásunkat képes ezzel telefüstölni.
Már megkértem, hogy üljön át a terasz másik sarkába és fújja arra a füstöt, hátha, ezt meg is tette, de így is telefüstöli a lakásunkat.
Tudtommal nincs szabály a teraszon való dohányzásra.
Így viszont nem tudunk rendesen szellőztetni. Ha a nagy meleg miat téjszakára nyitva hagyjuk az ablakot, reggel fél7kor füstszagra ébredünk a lakás másik felében.
Már kb ráállt a fülem az öngyújtó kattanására és azonnal csapom be az ablakokat, de lássuk be, ez nem tartozik a nyugalmas élet kategóriájába.
Mit lehetne tenni?
A nő nyilván nem fog naponta 15x cipőt venni, hogy lemenjen a ház elé bagózni csak a kedvünkért úgy, hogy nincs semmiféle szabály a teraszon dohányzásra. De ha lenne is szabály, a betartatása is elég nehézkes lenne..
Tudomásul veszed, hogy dohányzik. Ennyit tehetsz.
Panelban éltek, mindenkinek alkalmazkodni kell a másikhoz. Ő ezt megtette azzal, hogy a kérésedre a terasza másik oldalán dohányzik (ez se lett volna kötelező), most te alkalmazkodsz, hogy ennél többet nem cseszteted. Esetleg lehet javasolni az elektromos cigit, az tudtommal kevésbé büdös. Csak udvariasan és érvekkel hozd fel neki a javaslatod.
Ja, menjen kertesbe ahol meg szemetet égetnek a szomszédok.
Kérdező, elvileg dohányfüstre lehet kérni birtokvédelmet, azt nem tudom a gyakorlatban mennyit ér. Addig is kiraknék a terasz ablakába valami brutál ventillátort ami visszafújja a képébe.
Sajnos nehéz ezzel mit kezdeni, én munkahelyen szenvedek ezzel. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!