Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mi a teendő olyankor, mikor...

Mi a teendő olyankor, mikor kellene fizetni a takarítás összegét, de nem volt takarítva?

Figyelt kérdés
Egyetemistaként bérlek egy lakást, a szerződésben az áll, hogy minden tanév végén kellene fizessek egy bizonyos összeget takarításra. Erről nem értesített a legutóbbi tanév végén a bérbeadó, de nem is jött fel senki takarítani mióta itt vagyok két éve az albérletben egyáltalán, most pedig duplán kéri az összeget a bérbeadó, mert ugye legutóbb ő nem szólt, hogy fizessem ki, de nem is volt senki takarítani fent. Akkor mit kellene tennem, mert nem hiszem, hogy fair lenne, ha kifizetném, holott nem is hívtak takarítót.

tegnap 11:02
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Ezt megmondod neki is, hogy nem volt takarítás, ezért nem fizetsz. De nem értem miért nem tudsz te kitakarítani?
tegnap 11:07
 2/3 A kérdező kommentje:
Én tudok takarítani és ki is takarítottam, ő akarta, hogy legyen ilyen, hogy fizetek a takarításért.
tegnap 11:43
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha a SZERZŐDÉSBEN benne van, akkor mindenképpen fizetned kell.

Ez nyilvánvalóan nem mindennapos takarítást jelent, hanem - ahogy írtad - év végén egy komolyabb takarításra vonatkozik (ablakmosás, függönymosás, fertőtlenítés, súrolás, konyha tisztogatás, stb.). Nem az a kérdés, te láttad-e a takarítót, hanem az hogy mikor újra beköltöztél, ki volt- e jobban takarítva mint mikor otthagytad. Ha nem volt, akkor ott azonnal kellett volna szólni, hogy nem stimmel, nem fogod kifizetni, ami nem történt meg.

Így utólag már ennek semmi értelme, a szerződés szerint fizetned kell az előzőt is.

ma 10:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!