Mi a teendő olyankor, mikor kellene fizetni a takarítás összegét, de nem volt takarítva?
Figyelt kérdés
Egyetemistaként bérlek egy lakást, a szerződésben az áll, hogy minden tanév végén kellene fizessek egy bizonyos összeget takarításra. Erről nem értesített a legutóbbi tanév végén a bérbeadó, de nem is jött fel senki takarítani mióta itt vagyok két éve az albérletben egyáltalán, most pedig duplán kéri az összeget a bérbeadó, mert ugye legutóbb ő nem szólt, hogy fizessem ki, de nem is volt senki takarítani fent. Akkor mit kellene tennem, mert nem hiszem, hogy fair lenne, ha kifizetném, holott nem is hívtak takarítót.tegnap 11:02
1/3 anonim válasza:
Ezt megmondod neki is, hogy nem volt takarítás, ezért nem fizetsz. De nem értem miért nem tudsz te kitakarítani?
2/3 A kérdező kommentje:
Én tudok takarítani és ki is takarítottam, ő akarta, hogy legyen ilyen, hogy fizetek a takarításért.
tegnap 11:43
3/3 anonim válasza:
Ha a SZERZŐDÉSBEN benne van, akkor mindenképpen fizetned kell.
Ez nyilvánvalóan nem mindennapos takarítást jelent, hanem - ahogy írtad - év végén egy komolyabb takarításra vonatkozik (ablakmosás, függönymosás, fertőtlenítés, súrolás, konyha tisztogatás, stb.). Nem az a kérdés, te láttad-e a takarítót, hanem az hogy mikor újra beköltöztél, ki volt- e jobban takarítva mint mikor otthagytad. Ha nem volt, akkor ott azonnal kellett volna szólni, hogy nem stimmel, nem fogod kifizetni, ami nem történt meg.
Így utólag már ennek semmi értelme, a szerződés szerint fizetned kell az előzőt is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!