Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Önkormányzati lakásban élünk...

Önkormányzati lakásban élünk családommal az év végén lejár a szerződésünk. Albérletet nem adnak mert van gyerek csak egyetemistáknak evidens hogy Debrecenbe lakunk.Letezik valamien megoldás hogy lakáshoz jussunk? Köszi az értelmes választ.

Figyelt kérdés
tegnap 20:58
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen létezik. Kerestek egy albérletet.
tegnap 21:50
 2/6 anonim ***** válasza:
86%
Ha lejárt a bérleti szerződésetek, nem köteles az önkormányzat elhelyezést biztosítani, és nem is fog. Ha lesz újra valamilyen bérlakás pályázat, akkor azon megpróbálhattok indulni, már elég régen volt az előző, szerintem lassan valami esedékes. Mondjuk nyerni nem egyszerű, én két évnyi előre fizetést vállaltam a maximális ajánlható bérleti díj mellett az utolsó pályázaton, és mégsem nyertem. Ha ez nem sikerül, akkor marad a piaci alapú bérlet, mi mást tudtok tenni... Debrecenben nem lesz egyszerű emberi áron bármit is találni. Akik nem tudnak havonta legalább 200 000-et kifizetni egy lakásért, lassan kiszorulnak a városból.
tegnap 21:55
 3/6 anonim válasza:
100%
Amit a 2. megpendített, azt fogadd meg! Azaz, ne Debrecenben keress, mert DRÁGA.
tegnap 22:07
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha jól írtad le a kérdésedben akkor 2025 végéig van időd lakást találni. Addig sikerülni fog. Egyetemi városokban vagy épp a családosokat keresik mert hosszútávra akarnak kiadni lakást és nagyobbat, amit féltenek a bulizós fiataloktól és nem akarnak félévenként, évenként újabb bérlőket keresni, a havi bérleti díjakat egyenként beszedni - vagy ahogy írtad, az egyetemistákat. A lányom is bérel lakást egy másik egyetemvárosban, a fiam meg egy harmadikban, ő már nem egyetemista.

A gond ott van, hogy nyilván olcsóbb és nem túl nagy lakást keresel, az ilyeneket viszont általában pont egyetemistáknak szokták kiadni, mert akkor nem kell felújítani stb. Tényleg annyi a lehetőség, hogy az egyetemtől, belvárostól messzebb néztek lakásokat, esetleg már nem is Debrecenben hanem ahhoz közel - vagy a drágább kategóriát nézitek meg. Ahol többet kérnek el a lakásokért ott van esély, amit az egyetemisták és szüleik nem tudnak vagy nem akarnak megfizetni.

Most ránéztem a bérleti díjakra Debrecenben, hát igaza van az előzőknek, tényleg nagyon húzósak.

ma 00:34
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Dolgoztok, spóroltok, hitelre vesztek lakást. Mások is így csinálják.
ma 08:23
 6/6 anonim ***** válasza:

Két megoldás is van.

1. Vásároltok egyet

2. béreltek egyet

ma 11:22

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!