Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Albérletbarát mosogatógép...

Albérletbarát mosogatógép megoldás?

Figyelt kérdés
Kedves vízszerelők. Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy van-e valamilyen módja a mosogatógép beszerelésének fúrás nélkül? Albérletben élek és egy pultra rakható mosogatógépet szeretnék. A csöveknek a helyet ki kéne fúrni a pultban de a tulaj nem engedi. Külföldi videókban láttam olyan megoldást, hogy a csaptelepre magára lett szerelve egy elosztó és arra lett rákötve a mosogatógép de az üzletben ahonnan venni szerettem volna a mosogatógépet azt mondta az eladó ilyen biztosan nem létezik. Van valakinek bármi más tippe ha nem a csaptelepes megoldás, hogy fúrás vagy bármilyen átalakítás nélkül be lehetne-e kötni egy mosogatógépet? Előre is köszönöm.

jan. 11. 14:06
 1/9 anonim ***** válasza:

Nem vagyok szerelő, csak talán segít ami nálunk van.

Utólag szereltünk be mosogató gépet. A konyhaszekrénybe beterveztük azzal, hogy az egyik szekrény aminek megfelelő a mérete az ideiglenesen fiókos lesz és majd ha lesz rá pénzünk hogy vegyünk mosogatógépet akkor kivesszük a fiókokat, leszedjük a síneket és mehet oda a gép.

Aztán teltek az évek (én szeretek mosogatni, nekem nem hiányzott) így a fiókos részt teljesen megszoktuk. A párom ezért úgy döntött, hogy majd a hűtő és konyhaszekrény közötti részre keres mosogató gépet és nem beépítettet vesz. Ide egy keskeny, 6-személyes mosogatógép fért csak be - életünk legjobb döntése volt.

A konyhaszekrény oldalát a falnál kellett csak kicsit 3-4cm szélesen és hasonló magasságban kivágni, hogy a csövek ott átférjenek és ezt később könnyű lenne eltakarni ha még se ott lenne már a mosogatógép. De van ahol a fal és a szekrény között eleve van elég hely és megoldható, hogy a szekrény lábánál menjen el a 2 cső.

Utána már csak egy plusz csatlakozó kellett a bemenő hideg vízhez és a kifolyó szennyvízhez azokra a csövekre.

A lényeg, ne a pultot akard megfúrni, az valóban nem jó megoldás, inkább oldalt nézd meg a szekrényt, hogy ott miképpen tudod a csöveket elvezetni. Ahogy nem igazán jó megoldás szerintem magasra tenni a mosogató gépet a be és kipakolás miatt, de ez persze csak egy megjegyzés, lehet nektek úgy is jó. Keressetek egy 6-személyest inkább, kisebb konyhába praktikusabb is és így nem kell napokig összevárni a mosogatnivalót. Néha 2-szer is megy nálunk mert megtelik gyorsan és van rajta egy gyors mosogató funkció amit általában használunk. Persze ezzel nem szedi le a letapadt meg akármilyen mocskokat, én az a típus vagyok aki beáztatja, leöblíti a cuccokat mielőtt beteszi. Amit súrolni kell azt amúgy is gyorsabb nekem simán elmosogatni. A kisebb mosogatógépnek lehet találtok elég helyet a konyhaszekrény mellett is és akkor nem kell a pultra felrakni, azt a helyet foglalni.

jan. 11. 14:21
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, milyen csapotok van és milyen csatlakozó kell a mosogatóhoz, de az eladó rosszul mondta, vannak megoldások. Csak hirtelen:

[link]

jan. 11. 14:31
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez így kevés, látni kéne mit és hová szeretnél. Hívj ki egy vízszerelőt.
jan. 11. 15:28
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Létezik ilyen amit a perlátor helyére tudsz becsavarni, onnan lecsatlakozik a mosogatógép felé illetve ugyanúgy átengedi a vizet hogy csap jellege megmaradjon. Menj be ilyen szerelvényekkel foglalkozó üzletbe és nagy valószínűséggel lesz ilyenjük.
jan. 11. 17:16
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Létezik eloszto az exemnel is ugy volt.

Neki a fursoazobaban volt, az ottani csap elosztva mert ott colt hely.

A masik megoldas a cso nelkuli mosogatogep ahova ontod a vizet meg vodorbs vezeted ki

jan. 12. 00:35
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Amennyiben fali csaptelep van a mosogatónál, akkor az alá be kell tenni egy ilyen adaptert

[link]

jan. 12. 08:16
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Kis méretű, nem beépítendő, pultra tehető mosogatógépem van. (Remek megoldás.) A mosogató mellett van a pulton, csak a csaptelepre van bekötve (vízszerelő csinálta) felül és a lefolyónál, meg a konnektor kell neki. Semmi falfúrás nem kellett.
jan. 13. 06:45
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen létezik, kiviteleztem már ilyeneket többször. Nincs bontás, ha már nem kell le lehet szerelni.
jan. 13. 16:53
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Nalam a kezimosogato csovebe van bevezetve a be es kifolyo viz. Nincs falfuras,bar nalam lehetne.
jan. 14. 02:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!