Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ha veszek egy házat/lakást,...

Ha veszek egy házat/lakást, azt azonnal kiadhatom bérbe?

Figyelt kérdés
Ha nem, akkor mikor?

jan. 1. 22:00
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
96%
A vásárlás több lépésből áll. Ha már megtörtént a kulcsok átadása, akkor persze természetesen kiadhatod bérbe.
jan. 1. 22:06
 2/31 anonim ***** válasza:
94%
Persze, miért ne adhatnád?
jan. 1. 22:18
 3/31 anonim ***** válasza:
100%
Igen
jan. 1. 22:28
 4/31 anonim ***** válasza:
100%

Abban a pillanatban hogy tied a lakás azt teszel vele amit akarsz.

A mi lakásunkat is kiadásra vették meg pár évre. Mivel a vevőnek amúgy is a bérleti díj kellett, a szerződést eleve úgy kötöttük meg, hogy eladjuk a lakást de nem kell kiköltöznünk még pár hónapig, hanem bérleti díjat fizetünk nekik amíg az építkezést befejezzük. Onnantól, hogy eladtuk nekik a lakást, vagyis kifizették a 90%-t - mert jogosan visszatartottak 10%-t addig amíg a kulcsokat is átadva ki is költöztünk - a nevükre került az ingatlan, onnantól kiadták.

Van aki külföldről, ügynökségen vagy megbízotton keresztül vásárol eleve olyat amit addig is kiadtak bérbe és onnantól ő adja ki mér. Meg se nézte élőben mert csak befektetésnek vette a lakást, de akkor is kiadhatja azonnal.

jan. 1. 23:37
 5/31 A kérdező kommentje:

Hallottam valami olyat, hogy 10 évet(nem biztos, hogy ennyit) várni kell mielött kiadhatom?

Ez milyen esetben van? Vagy nincs is ilyen?

És akkor van valami ha építés után veszem meg és akarom kiadni?

A válaszokat köszönöm!

jan. 1. 23:38
 6/31 anonim ***** válasza:
100%

#5 Nem tudom kitől hallottál ilyet, de butaság. Semmi ilyen nincsen.

Szerintem kevered azzal, hogy eladni nincs értelme 6 évnél korábban, mert akkor elég nagy adót kell fizetni miatta. Évente csökken a fizetendő adó és a hatodik évben már külön adó mentesen lehet eladni az ingatlant.

Teljesen mindegy mikor veszed és újat vagy használtat veszel, azt azonnal kiadhatod.

Egy esetben lehet másképpen ha helyi rendeletben van megtiltva valamiképpen az ingatlan bérbeadása, de ilyenről még nem hallottam, csak elméletben lehetséges.

jan. 1. 23:44
 7/31 anonim ***** válasza:
100%
Nincs ilyen megkötés itthon. (Külföldön pl. USA viszont van ahol van ilyen megkötés egy társasházban vagy lakóparkban.) Ha közvetlenül új építésűt veszel akkor is kiadhatod azonnal.
jan. 1. 23:46
 8/31 anonim ***** válasza:
100%
Magyarországon nincs ilyen megkötés, rögtön kiadhatod.
jan. 2. 00:01
 9/31 anonim ***** válasza:
100%

Laktam olyan lakásban amit 2 hete vettek meg, full felvolt újítva, csak a ruháink kellettek kb.

Szerintem kevered az eladással. Azt is nem hogy nem lehet, hanem nem érdemes mert sokat kell fizetni utána adót.

jan. 2. 00:02
 10/31 A kérdező kommentje:

És mivan ha hitel van a házon/lakáson?

Lehet hogy úgy hallottam.

jan. 2. 00:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!