Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Tulaj nem fizeti ki a fenmarad...

Tulaj nem fizeti ki a fenmaradó összeget mit tegyek?

Figyelt kérdés

Albérletben laktunk xy kerületben 3 évig. A tulajnak nagyon rossz tapasztalata volt az előző lakók miatt így nem indultunk jól de mivel mi nagyon vigyáztunk mindenre és napra pontosan fizettünk mindig mindent így fellélegzett.

Ez ment 3 évig...

A kiköltözést pontosan fél évvel elötte jelentettem be neki napra pontosan hogy aug 15. én költözünk el szóval ebben is korrekt voltam, 300.000ft kaució volt nála amiből vissza adott 250.000ft ot lakásátvételnél nyilván mindent leelenörzőtt így nem kellet felszámolni semmit. 50.000ft ot meg magánál akart tartani mert a rezsibe 1 hónapos csúszásba voltunk így "majd ebből levonja és majd a maradékot visszafizeti" ez volt Aug 15. én és még azóta sem fizette vissza. minimum 30k visszajött volna még mert alig volt rezsije a lakásnak.

teltek a hónapok és mindig mopndta hogy a számla még nem jött ki és még nem tudja mennyi de már december van így kizárt hogy egy augusztusi rezsi ne jött volna ki :)

most már nem válaszol levélbe és telefonot se veszi fel.

Ez nagyon nem korrekt...

30k nem sok pénz tudom de engem sokkal inkább érdekel az elvi része mert mi tényleg nagyon korrektek voltunk, rendet tartottunk, a kertet teljesen rendbe raktuk és mindig időben fizettünk.

A lakászerződésre rá van írva hogy 50.000ft ot magánál tart.

tudok valamit ezzel csinálni vagy vegyem elő a nem szép oldalamat és menjek el a lakáshoz és amennyiben úgy látom hogy nem laknak benne (mert új albérlőkkel nem nagyon csesznék ki) akkor törjem szépen be az ablakait? (simán megoldom büntetlenül ezt) és utána felöllem megtarthatja a pénzt is :)

Ti mit tennétek? vagy mit tehetek hogy ne keljen már ilyen hülységekhez folyamodnom? :)

dec. 12. 15:47
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
0%
Navval fenyegetésre biztosan ütnék. Nem tisztességes dolog és nem is arányos intézkedés.
tegnapelőtt 11:08
 12/13 SZTANN ***** válasza:

Írnék neki tértivevénnyel egy felszólítást, hogy ennyi idő után számoljon el a fenntartott pénzemmel, mutassa be a rezsiszámlát, utalja vissza a maradékot - mondjuk 10 napos határidővel. "Ellenkező esetben jogi útra terelem"...

Minden tettlegességtől tartózkodj! Egy ilyen összegű vita nem éri meg a garázdaságot.

tegnapelőtt 17:05
 13/13 anonim ***** válasza:

30ezer forintból egy tisztasági festés ki szokott jönni. Bár nyilván arról is számlát akar az ember látni.

Legközelebb csináld azt,hogy a bérleti szerződéssel átirattatod a nevedre a számlákat a tulajjal egyeztetve,így azt te magadnak intézed, szerződés megszünésekor meg ugyanúgy írni kell egy óraleolvasást az átadásról és ott megint bementek a szolgáltatókhoz,hogy annál az óraállásnál történt "felhasználó váltás",így egyből tudod is helyben rendezni a számlát. Ha ez megvan akkor meg rendben vagytok és visszaadja a kauciót amennyiben mással nem volt gond. De mindig szokott lenni valami. "Tisztasági festés" stb.

Én bérlek egy "garazsat" ,ami amúgy kb 2,5méter széles,így nem mindig tudok az autóval úgy kiszállni hogy ne csukódjon az ajtó a falnak és így is alig férek el mellette vékony testalkatom ellenére. Iszonyat gyengén ér hozzá olyankor is mégis nyoma marad,mert vagy 1-2cm vakolat/glett/ tudom is én micsoda van rajta ami egyből megadja magát és azon a ponton elválik a faltól, így én is számítok egy 30-60ezres visszatartásra,holott szerintem ez maximum egy kb 6x2,5m-es tároló,amit garázs áron kiadtak az albi mellé. Az autó kb 2méter széles, 5méter hosszú.

tegnap 12:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!