Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Tulaj nem fizeti ki a fenmarad...

Tulaj nem fizeti ki a fenmaradó összeget mit tegyek?

Figyelt kérdés

Albérletben laktunk xy kerületben 3 évig. A tulajnak nagyon rossz tapasztalata volt az előző lakók miatt így nem indultunk jól de mivel mi nagyon vigyáztunk mindenre és napra pontosan fizettünk mindig mindent így fellélegzett.

Ez ment 3 évig...

A kiköltözést pontosan fél évvel elötte jelentettem be neki napra pontosan hogy aug 15. én költözünk el szóval ebben is korrekt voltam, 300.000ft kaució volt nála amiből vissza adott 250.000ft ot lakásátvételnél nyilván mindent leelenörzőtt így nem kellet felszámolni semmit. 50.000ft ot meg magánál akart tartani mert a rezsibe 1 hónapos csúszásba voltunk így "majd ebből levonja és majd a maradékot visszafizeti" ez volt Aug 15. én és még azóta sem fizette vissza. minimum 30k visszajött volna még mert alig volt rezsije a lakásnak.

teltek a hónapok és mindig mopndta hogy a számla még nem jött ki és még nem tudja mennyi de már december van így kizárt hogy egy augusztusi rezsi ne jött volna ki :)

most már nem válaszol levélbe és telefonot se veszi fel.

Ez nagyon nem korrekt...

30k nem sok pénz tudom de engem sokkal inkább érdekel az elvi része mert mi tényleg nagyon korrektek voltunk, rendet tartottunk, a kertet teljesen rendbe raktuk és mindig időben fizettünk.

A lakászerződésre rá van írva hogy 50.000ft ot magánál tart.

tudok valamit ezzel csinálni vagy vegyem elő a nem szép oldalamat és menjek el a lakáshoz és amennyiben úgy látom hogy nem laknak benne (mert új albérlőkkel nem nagyon csesznék ki) akkor törjem szépen be az ablakait? (simán megoldom büntetlenül ezt) és utána felöllem megtarthatja a pénzt is :)

Ti mit tennétek? vagy mit tehetek hogy ne keljen már ilyen hülységekhez folyamodnom? :)

dec. 12. 15:47
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Hivatalosan semmit nem tudsz tenni, mert még egy ügyvédi fizetési felszólítás is több, mint 30.
dec. 12. 16:14
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Írj neki egy levelet, tértisen add fel, szólítsd fel benne, hogy a kézhezvételtől számított 8 napon belül rendezze a rezsiköltséggel kapcsolatos dolgokat, utalja át részedre a visszajárót. Ellenkező esetben fizetési meghagyást fogsz kérni közjegyzőtől. (Arra már fizetni szokott a normálisabbja, ha meg nem él kifogással és nem is fizet, akkor perré alakul, ahol majd jól megszívja, mert az atyatúristent is rá kell verni, minden költséget, ügyvédet, munkadíjat, mindent, aztán pengessen a köcsög).
dec. 12. 16:21
 3/13 anonim ***** válasza:
88%

Csak az a baj 30000 ft az a szabálysértsi összeghatár alatt van, de még az 50000 is. Így sokat nem igen tudsz tenni.

Nekem van egy ilyen ügyem 90000-ről. A rendőrség már kb 5 hónapja megállapították a dolgokat, egy fillért sem láttam belőle a mai napig, és februárban tettem feljelentést. A te esetetben még nyomozást sem indítanak. Egy ügyvédi felszólítás 20-30000 ft. A közjegyzői fizetés meghagyás valamivel olcsóbb, de inkább engedd el...

dec. 12. 16:30
 4/13 anonim ***** válasza:
85%
2: Ahhoz már ügyvédi beadvány kell és illeték, ezek 70 000 alatt nem állnak meg, majd fellebbezés, stb., és még akkor is kétséges, hogy a felperes nyer.
dec. 12. 17:00
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Most már semmit nem érdemes tenni, máskor majd nem csinálod ezt, hanem fogyasztásra elszámoltok az óraállás alapján, max. 50-100 Ft eltérés lehet a tényleges későbbi számlához képest.
dec. 12. 17:03
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Én megkerdeznék egy behajtócéget. Volt baratnőm exe nevetseges havi 12 ezer forint tartásdijat nem volt képes rendesen fizetni, és az utolsó 3 hónapot már egyáltakán nem, mert azt is elitta. Tehát 36 ezer forintról volt szó, de szerintem ez a beható cégnek mindegy. Be is hajtották, ahogy tudom cikra a dupláját hajtották be rajta ezelőtt 4 éve,most már biztos többe lenne.

Lehet elég ha megírjátok neki, hogy ez a terv, és többe fog úgy fájni neki, és már attól jobb belátásra tér.

dec. 12. 19:08
 7/13 anonim ***** válasza:
36%
Ne mérgelődj rajta, legközelebb fizess rendesen és ne fogadd el a szerződésben, hogy visszatart a pénzedből. Ez az összeg nem éri meg a fáradtságot. Mi is adunk ki bérletbe lakást, a végén rendezzük anyagilag a dolgokat és reméljük, hogy nem lesz túl magas mondjuk a fűtés, mert a központi fűtésnél nemhogy decemberben nem, de majd jövő májusban küldik az éves egyenleget. Azt bogozd ki, hogy ki mit fogyasztott, főleg ha új lakó van közben.
tegnapelőtt 03:28
 8/13 anonim ***** válasza:
86%

4 : Milyen ügyvédi beadvány kell hozzá??? Odamegy a közjegyzőhöz, viszi a tértis felszólító levelet meg a szerződést, amelyen ott szerepel az elszámolási kötelezettség. Erre kibocsát a közjegyző egy FMH-t, aminek van munkadíja kb. 10 e Ft. Ha az FMH kézbesítése megtörtént és nem él ellentmondással a kötelezett, akkor végrehajhatóvá válik. Ha kifogással él, akkor perré alakul, és a per során mindent rá kell verni, nem csak amivel tartozik, többek között az FMH díját, az esetleges ügyvédi munkadíjat, közlekedési költséget. És bizonyítania a kötelezettnek kell, hogy elszámolt, kifizette, vagy ha nem, akkor miért és erről hogyan egyezett meg a vh-t kérővel. Nem gyors eljárás, ha perré alakul és pénzbe kerül, de ha igaza van a volt bérlőnek, akkor előbb-utóbb megkapja a pénzét. Sokan azért nem vágnak bele, mert azt hiszik, hogy veszett fejsze nyele és amúgy is sok idő, kis összeg. Nekünk volt egy bérlőnk, aki lelépett fizetés nélkül, fossá lakta a lakást és föld bunkó volt. 9 éve nem értünk a végére, de fmh volt, aztán per és most folyamatban a végrehajtás. 190 ezerrel tartozott, most 800-nál jár mindennel együtt. Kitapossuk belőle .... persze közben felnyomott a NAV-nál, vizsgálat volt, rendben volt minden, egy igazi kisstílű rohadék.

Jut eszembe, azzal is meg lehet kínálni a bérbeadót, ha tudod, vagy sejted hogy nem adózott, hogy feljeleented a NAV-nál.

tegnapelőtt 09:18
 9/13 anonim ***** válasza:
54%
190 és a 30 közt van egy kis apró eltérés.
tegnapelőtt 09:45
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
4-es vagyok: Én írnék neki legalább egy felszólító levelet, kiemelve a NAV-ot és az FMH-t is, hátha arra felkapja a fejét. Akik mindig legyintenek mindenre, azokat mindig át is fogják verni. A felszólító levél semmibe nem kerül, csak a tv árába és a NAVnál ingyenes a feljelentés.
tegnapelőtt 10:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!