Németországi lakcím bejelentkezés mennyi idő után szükséges?
Figyelt kérdés
Mi történik ha nem jelentkezem be?dec. 5. 18:21
11/23 anonim válasza:
Értem, de magyarul nem itt lakok, csak itt "alszok"...?
S mi alapján tudok bejelentkezni, hisz nincs bérleti szerződésem, (tulajdoni lapom)?
Van erre német link?
12/23 anonim válasza:
Miben különbözik az ottlakás az ottalvástól? Ha onnan jársz dolgozni, akkor ott laksz és be kell jelentkezni. A bérbeadó köteles egy igazolást adni, amivel el lehet menni a városi hivatalhoz (Bürgeramt) bejelenteni a lakcímtet.
13/23 anonim válasza:
Igen, de a bérbe adó a cégemnek adta az igazolást, "Ő" tudna ide bejelentkezni, nem? Én mi alapján, munka szerződés?
14/23 anonim válasza:
Ha legalább 3 hónapig tervezel ott "aludni", akkor be kell jelentkezned két héten belül.
15/23 anonim válasza:
Személyek tudnak lakcímet bejelenteni. A Bürgeramt ad nyomtatványt az igazolásra, ha a bérbeadó nem képes kiállítani egyet (amit kétlek, mert ez a normális ügymenet).
16/23 anonim válasza:
Mit nem lehet érteni..., vagy bocs, de én nem értem, kérnék jobb választ! Engem a bérbe adó nem ismer, lehet jövő hónaptól másik kolléga lakik itt, én otthon, például. Nos, mi alapján tudok akkor bejelentkezni?
17/23 anonim válasza:
Ott van, mit nem lehet ezen érteni? Elmész a városi hivatalba (vagy megnézed a weboldalát), ott megmondják neked, kell-e igazolás és milyen, és adnak hozzá nyomtatványt, ha a bérbeadó nem képes rá. Ennél többet a város ismerete hiányában nem lehet mondani. Az is ott van, hogy csak akkor kell bejelentkezni, ha legalább 3 hónapra tervezel ott lakni.
18/23 anonim válasza:
Értem, szóval akkor akárki bemegy a hivatalba, kér egy nyomtatványt, elmegy a bérbe adóhoz, azt mondja "én ennek a cégnek az Önöktől bérelt lakásában lakom", és ki is állítják az igazolást... 🤔
19/23 anonim válasza:
Te most megoldást keresel a problémádra, vagy kötekedsz? Felőlem csinálj azt, amit akarsz.
20/23 anonim válasza:
Megoldást keresnék, választ, egyáltalán nem kötekedek, elnézést, ha úgy jött le! Igaz még mindig nem értem, szerintem egy idegen embernek nem fog igazolást adni a bérbe adó, csak a szava alapján..., egy munka szerződés pedig lehet, hogy neki nem jogköre...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!