Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Kötöttem határozott idejű...

Kötöttem határozott idejű bérleti szerződést, mégis meg akarja szüntetni a tulajdonos, úgy hogy nincs jogalapja mit tehetnek?

Figyelt kérdés
2 hónapja lakom itt több mint 700 ezret fizettem neki első alkalommal majd a havi díjakat és a rezsit. Utolsó alkalommal kertem hogy már az előző csekkeket mutassa már legalabb be hogy lassam miért fizetek. Mindent készpénzben rendez semmit nem mutat és meg az eredeti szerződést is vissza akarja kérni, szerintem valami adózási dolog lehet a háttérben. Azt mondta ha nem megyek ki dobálja a cuccaim pedig rendesen fizetek a szerződést betartom.

nov. 16. 07:12
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
65%

Ha előre meg volt beszélve, hogy fix a rezsi akkor tudod mennyi a havi költséged. Amennyiben ez nem volt akkor is az órák alapján ki tudod számolni mennyit a saját fogyasztásod + az órák Alapdíja.

Annál többet nem kérhet.

nov. 17. 07:44
 12/14 SZTANN ***** válasza:
100%

9-hez: mindegy hány tanú írta alá, azok utólag nem bizonyíthatnak semmit.

NE ADD KI A SZERZŐDÉST a kezedből! Csinálj róla másolatokat, és az eredetit valahol máshol tárold!

Természetesen fel lehet mondani akármilyen szerződést, de annak jogszabályi feltételei és következményei vannak. A tulaj simán meg akar tőled szabadulni, megtartani a kauciódat - azonnal. Ez így jogsértő. Nyilván van rá valami oka, talán nem tisztességes, de attól még neked menni kell.

MENEKÜLJ! Minél előbb keress bármilyen más szállást, és ne maradj ott, az értékesebb holmidat minél hamarabb vidd el. (A zárat lecserélheted, de ha ez ilyen, akkor simán fel fogja törni.)

És csinálj a telefonoddal dátummal ellátott fotókat MINDENRŐL! A MÉRŐÓRÁKRÓL, a saját cuccaidról és a lakás berendezéseiről, mindenről. Nem lenne baj, ha a fotókat valami jó embereddel együtt, az ő telefonján is megcsinálnátok. (Várható, hogy kötözködni fog, megrongáltál vagy elloptál valamit, stb., hogy megtarthassa a kauciót vagy még többet követelhessen.)

Jó lenne, ha a szerződésed rendes ügyvédi szerződés volna, amiben a felmondás körülményei is szerepelnek... (de ha nincs, akkor már késő).

Egyébként ha sumákol, adócsaló vagy hasonló, akkor ő nem fog törvényes utat választani, nem fordul hatósághoz, hanem csak fenyeget meg erőszakoskodik - inkább neked van módod a hatósággal, rendőrséggel ijesztgetni őt.

nov. 17. 07:59
 13/14 SZTANN ***** válasza:
100%

Még valami: a KÉSZPÉNZES, zsebbe fizetős megoldás eleve GYANÚS.

És soha nem szabad átvételi elismervény nélkül odaadni senkinek semmit.

Banki átutalásról most volna hiteles bizonyítékod.

nov. 17. 08:01
 14/14 anonim ***** válasza:
87%
Utolsó, nem feltétlenül. Én már évtizedek óta adok ki lakást, kizárólag készpénzes fizetéssel. Ez a szerződésben is benne van. Ha megjönnek a számlák (mindig nekem jönnek) azonnal elküldöm, aztán a bérlő fizet. Minden könyvelve, aláírva. Csak közjegyzői okirattal adok ki lakást, és negyedévente fizetem az adót. Anno, több mint 10 éve az egyik bérlőm a NAV-hoz akart feljelenteni, mert nem cseréltettem ki a két éves mosogatót. Természetesen akkor is rendesen adóztam, de az eljárása miatt másnap már megkapta a felmondást.
nov. 17. 16:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!