Vajon omlásveszély van ebben a lakásban?
Lakást bérelek külföldön, állami cégtől, 1940 ben épült, egy 1 emeletes tömbház, folyamatosan karbantartják, de nincs teljesen renoválva, kicserélték a tetőt a tavaly, meg a kagylót fürdőszobában, csapokat, vécécsészét stb.
A padló viszont nagyon pattog mikor járok rajta, es nem is teljesen egyenletes, nappaliban parkett van, a többi helyeken linoleum, alatta azt hiszem fagerendák mert nagyon ropog.
Itt lakom már jó pár éve, sajnos a falak vékonyak, abban az időben nem volt izoláció, mindegy, mi a gond?
A GOND az, hogy pár napja a nappaliban az asztal, ami a szoba közepén van, estefele pár percet rezeg, hallom, ahogy vibrál, brrrrr mintha autó menne el, csak a baj az, hogy itt nem jár autó, park van körülöttem, az üveggyertyatartók is koccannak össze, olyan mintha fúrógép hangja hallatszana olyankor.
A környező lakásokban nincs semmi munkálat, főleg nem is lehetne, mert a cég aki szervizel csak delutan 16 ig van nyitva es ha valaki saját zsebén dolgozna, az hallatszana!
De csak az asztal vibrál, es az is csak par percet.
Mi lehet az oka?
Földmozgás?
Mellettem folyó van a tömbháztól 20 méterre, plusz hogy régi építmény
Ja es a karnisok körül vannak a falon hosszanti repedések, minden karnis végénél 1. Nem lehet tudni, hogy a tapéta reped vagy a fal, lehet csak felületi.
De gondolom ha lebontani kéne nem cseréltek volna tetőt rajta tavaly, hanem kiköltöztettek volna
Minden épület picit mozog. Talán eddig nem tűnt fel neked, de ez természetes. A rezgés sok mindentől lehet, akár még attól a közeli folyótól vagy a csatornarendszertől is. Talán valaki mégis bekapcsol olyankor valami kis gépet, vagy akár automata kapcsolódik be (szellőző, fűtő, szivattyú ...) Nem lakik ott a házban senki más?
Ha folyamatosan karbantartják, műhelyt működtetnek benne, a tetőt nemrég cserélték - ez mind azt mutatja, hogy nem hanyagolják el.
Tudom, nem nagy vigasz, de ha egy bérlakás rádőlne a bérlőre, az iszonyatosan nagy büntetést és kártérítést jelentene a tulajnak, nem valószínű, hogy ilyesmit kockáztat.
Csak legyen aki kérje. Mármint a kártérítést, omlás után.
A falak megnéztem bennt a lakásban vékony fa préselt lemez, majdnem falastól téptem ki múltkor egy konnektort. Kívül az épület fémlemez. De vastagok a falak több réteg van biztos.
5 lakás van az épületben.
2 földszinti, 2 elsőemeleti és 1 tetőtéri hatalmas.
Amilyen régi sok fa anyagot tartalmazó épület, szerintem hamuvá égne 15 perc alatt
Ha egy épület/szerkezet mondjuk roskad össze az nem fog vibrálni! a Vibrálás lehet valami gép, pl. centrifuga vagy hifi mélynyomó aminek a hangját nem hallod de a rezgést átvezeti a szerkezet. Vagy lehet pl. szél, olyan sebességgel fúj amitől valami berezonál, egy antenna, egy lemez, stb.
Repedés pedig szinte mindenhol van, kár a pánikért :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!