Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Hogyan lehet kikényszeríteni...

Hogyan lehet kikényszeríteni a kaució visszaadását?

Figyelt kérdés
Mit lehet tenni, mikor a bérbeadó apróságokra vagy a szerinte szükséges felújításra hivatkozva nem hajlandó visszafizetni a többszázezres kauciót, egy amúgy teljesen tisztán és kulturáltan visszaadott lakás esetén.

okt. 3. 14:10
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Fotót aláírjátok. Videón a kiadó is nyilatkozik...
okt. 3. 19:15
 12/17 A kérdező kommentje:
Na persze, feltéve ha hajlandó a videón nyilatkozni. És az is elég életszerűtlen, hogy nyomtatok ott helyben 100 színes oldalt.
okt. 3. 19:21
 13/17 anonim ***** válasza:
82%
A fotók hasznosak lehetnek, de az nem életszerű, hogy minden bútorról 10-100 fotót csinálnak csak hogy minden szögből közeli kép legyen, amin minden meglévő karc vagy azok hiánya látszik.
okt. 3. 20:14
 14/17 anonim ***** válasza:
83%

Kérdező, mit kötekedsz?

A berbeadas alap dokumentuma egy átadás-átvételi adatlap, amiben fel van sorolva minden hiba, ami az átadáskor felfedezhető volt.

Ha ti nem csináltatok ilyet, az a te felelősséged is.

Sosem az előre gondolkodás, mindig az utólag sirankozas.

Ez a színvonal ebben az országban...

okt. 4. 05:58
 15/17 SZTANN ***** válasza:
100%

SZERZŐDÉS van? Benne van részletesen és pontosan, mikor tarthatja meg a kauciót? Kiköltözéskor készültek részletes fotók minden részletnek a hibátlan állapotáról? A tulajjal együtt kellett felmérni, és neki aláírni, hogy így volt ...

Ha ez megvan, akkor akár peres úton is vissza fogod kapni.

Ha viszont nincs szerződés, nincs igazolt kiköltözési állapot - akkor futhatsz a pénzed után.

Ha te belementél beköltözéskor a fecnire firkált "szerződésbe", akkor most ezt tekintheted TANULÓPÉNZNEK. Sajnos semmiféle szóbeli akármiben nem bízhatunk, csak a papír számít (ügyvéddel, pecséttel).

okt. 4. 08:29
 16/17 SZTANN ***** válasza:
100%
12. kérdezőhöz: NEM kell kinyomtatni a képeket, csak közösen kell telefonnal lefotózni (a képen pontos dátum van!), és az erről szóló pár mondatos ELISMERVÉNYT aláírni a tulajnak is, neked is.
okt. 4. 08:31
 17/17 anonim ***** válasza:
38%
Én még sosem találkoztam korrekt bérbe adóval.Sosem kaptam vissza egy esetben sem normálisan a kauciót. Nekem egy közeli ismerősöm két lakást is kiad Pesten, közben meg nagypofával magyarázta, hogy nem számlaképes, mert akkor nem érné meg neki. Azt hittem levágok neki egy k...va nagy pofont, tudni illik, pont az ilyenek miatt kerülnek szarba azok, akik rendes bérlők és pont ezek nem képesek normálisan vissza adni a kauciót.
okt. 19. 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!