Milyen ember az, aki egy bútorozott albérletben ki akarja dobni a szekrényeket, ágyat, székeket vagyis nagy részét a bútoroknak? Kiadnátok ilyen embernek/ családnak a házat?
Én is kidobnám. Lehet neked érték, de neki szemét. Akarhat modernebbet vagy neki is van eleve bútora, amit nem akar áron alul eladni vagy kidobni. Biztos, hogy azt a szekrénysort választanám, amit a szüleimtől kaptam ajándékba, mint egy idegen 30 éves bútorát, amihez tulajdonilag semmi közöm nincs.
Inkább az a kérdés, hogy milyen ember az, aki kihasználja mások kiszolgáltatottságát. Te szerencsésebb évben vásároltál lakást, egy mai fiatalnak esélye sincs egyedülállóként, örökség nélkül lakáshoz jutni. Az albérlet marad. Ha már a fele fizetését elkéritek az embernek, akkor hadd döntse már el, hogy mire tart igényt és mire nem.
Bútorozott albérletben, az albérlet a benne lévő bútorokkal kiadó, ha a bérlőnek nem kell, leviheti a pincébe, ha nincs pince, kereshet tároló helyet, de ki nem dobhatja.
Mondjuk, ha saját bútora van, nem értem miért nem bútorozatlanba megy...
Ha egyszer bútorozottan adom ki, akkor vagy kiveszi így vagy keressen másikat.
Ha bármit kidob, ami ott az enyém (tulajdonosé), azonnal megyek a rendőrségre.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
1.# Saját ingatlan, szülői ház és nekem is fontosak a saját bútoraim, azért is lett hirdetve bútorozottan. Ráadásul a fényképeken is látszik , hogy milyen az ingatlan, ha valakinek ez nem megfelelő akkor miért nem keres modern lakást bútorok nélkül. Gondolom az ára miatt, mert én 80 ezer forintért hirdettem az albérletet, ami szerintem nem egy eltúlzott ár.
Hasonló ingatlanok 120 ezer és 180 ezer között vannak hirdetve.
Úgy gondoltam, hogy egy elfogadható áron meghirdetett ingatlannál van egy kis tolerancia a bútorokkal kapcsolatban. De valószínű tévedtem.
Én a múlt évtized második feléig olyan albérletben voltam amely olyan volt mint egy időutazás, tiszta 80as evek, megkérdezem a tulajt, mikor anyagilag jobban áltam hogy mit szólna ha kipakolna és berendezném magamnak modernebb bútorokkal?
Ő sem engedte, tudomásul vettem.
Majd rá egy-ket évre elköltöztem.
Ha neked nem, akkor vegye tudomásul. Ne add ki neki.
Ha bútorozott lakást vesz ki, akkor a bútorok a lakás részét képezik, ennyire egyszerű.
Annak idején mi is saját bútorokkal kerestünk lakást, de már a megtekintésnél jeleztük, hogy mi az, amiből sajátot vinnénk. Nyilván, ahol nem felelt meg a tulajnak (tök jogosan, ha ő azokkal hirdette meg), ott nem vettük ki. Eszembe nem jutott volna ezen kekeckedni, végül találtunk egy nekünk megfelelő, nagyobbrészt bútorozatlan lakást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!