Nem túlzóak kicsit a fővárosi, nagyvárosi albérletárak?
A bérleti díjak az ingatlanárakkal korrelálnak. Nem az üresen álló ingatlanok száma a mérvadó.
Ha pl: adott városban egy új 70 m²-es lakás 80-130 millió (Db), míg egy használt ugyanekkora 70-80 millió. Senki nem fogja 50-ért kiadni.
Ha neked van egy üres lakásod, de nem akarod kiadni, akkor annak semmi jelentösége.
Ha kiadsz egy lakást, akkor annyiért, amiért megéri és amennyiért ki tudod adni.
PIAC. Ha így is van rá kereslet, akkor így adják ki.
(Nem sok köze van sem a keresetekhez, sem a lakást kereső bevándorlókhoz...)
Ha nem sikerül kiadni, akkor majd lejjebb viszik a bérleti díjat.
Szerintem is túlzó, de így is kiveszik. Nekem kiadott lakásom van, szerintem borzasztó pofátlan összegért, de nyilván annyiért adom ki, amennyiért a környékbeli átlag, annál lejjebb nem vihetem, mert akkor hessegethetem el azt a népréteget, aki aztán jön pereputtyostól, hogy "azé' me' ... vagyok?" (sajnos korábbi tapasztalat). És még így sem telt el 3 nap, amíg valakinek kiadhattam, úgy, hogy több jelentkező is volt rá. De viccen kívül több a bérleti díja most, mint 5 évvel ezelőtt a lakáshitel törlesztője volt rá. Nonszensz.
De ugyanez van az eladó ingatlanok között, egy kis patkánylyukért elkérnek olyan árakat, hogy csak nézek. Az meg a másik, amikor eleve úgy hirdetik az újépítésű lakóparkos lakást, hogy így meg úgy ki lehet adni és mennyi idő a megtérülése, kb már saját használatra nem is építenek átlagembernek. Nyilván ilyen árak mellett nem is veszi meg más, csak a befektető, akinek simán a bal zsebéből kijön az eszméletlen ára egy-egy ingatlannak, de még így is eszméletlen, hogy újépítésűnél is kb még csak a dzsumbuj van a tervezett ház helyén, de már alig van szabad lakás, amit nem adtak el. Hol normális ez? Nyilván sehol. És ne mondja nekem senki, hogy ez a CSOK meg társai miatt van, mert tuti nem a CSOK-ból veszi meg a 1,5-2 szobás lakást az ember 50-60-80 millió forintokért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!