Mire ügyeljen az ember nagyvárosi lánya, ha anyagi okokból falun akar házat venni?
Nem lesz könnyű dolgod. Szerintem érdeklődj a szomszédoknál, kis faluban akár a boltostól, az önkormányzatban, ilyen helyen mindenki ismer mindenkit és bizony az emberek pletykásak, szvesen mesélnek. Figyelj a közlekedésre (hogy jársz majd munkába?), orvos, patika, bevásárlási lehetőség hol, milyen messze van. Ha megtetszik egy ház, többször menj, nézd meg hétköznap, hétvégén, napközben, kora esti órákban, jól nézd meg a szomszédos házakat is, beszélgess egy-két szomszéddal csak úgy - sok információt kaphatsz így róluk, elvégre, egymás mellett fogtok lakni, nem mindegy, milyen emberek. A döntés előtt lehetőleg vigyél magaddal legalább egyszer egy szakembert, aki jobban megnézi a falakat, tetőt, nyílászárókat, stb. Mi pl. egyszer majdnem belefutottunk egy részben tégla/részben vályog házba (téglának hirdették), és a szaki barátunk szúrta ki a cselt. A tulaj először mereven tagadott, de a szaki tudta, hogy kell kérdezni, ki is derült a turpisság. Érdeklődj az önkormányzatnál, mennyire gond a talajvíz, stb.
Még valami: nagyvárosi lányként jellemzed magad. Nagyon jól gondold meg, hogy el tudod-e fogadni a vidéki életet. 13 éve költöztünk el Bp.-ről, nem messze, max. fél óra alatt bent lehet lenni a pesti belvárosban, mégis, már itt is (!) egészen más, lassabb az élet, más a helyiek mentalitása! Idő kellett, hogy megszokjuk, pedig ez is város. Mi semmi pénzért nem mennénk már el innen, de ismerünk olyat, aki két év után áron alula adta el a házát, csak hogy visszamehessen Pestre.
A falak nem-e penészesek,vizesek,egy friss festés csalóka,újszerű érzést ad az ingatlannak,de lehet hogy alatta ott a penész és a friss festés csak ideig óráig takar.
Egy rossz szomszéd is pokollá teheti az életed,úgyhogy érdemes a szomszédok kertjére is ránézni,annak állapotából sokat következtethetsz gazdájára.
A tulajdon jog valódiságát inkább saját magad kérd ki a földhivatalból ellenörzésre,ne elégedj meg azzal amit az eladó mutat,addig semmit ne fizess ki,és az összes közüzemi szla igazolást is kérd el tőle hogy nincs-e hátraléka/tartozása valamiben.
Lehet-e tovább bővíteni az ingatlant..(beépíthetőség mértéke)
Van-e aszfaltos út..A buszmegálló,ABC közelsége,pozitív tulajdonság.
Sziasztok, köszönöm mindenkinek a választ.
Első, igen, arra én is gondoltam rögtön, hogy a segíjkéből és bűnözésből élő népességet kerülném. A "kultúrájuk" trendi pesti szociológusok és antropológusok számára érdekes lehet, én viszont közelről ismerem őket, így súlyosan utóítéletes vagyok. =)
A nagyvárosiságot nem úgy értem, hogy mindenem a pörgés (na jó, ellenemre sincsen), laktam már Indiában kisvárosban, ahol sokak lételeme volt a pletykálkodás, hanem úgy, hogy én ugyan nem értek a tetújavításhoz meg az állatokhoz.
Inkább valami csendes, erdőhöz, patakhoz közeli részt keresnék, mint a falu központját, dolgozni pedig főleg a gép előtt ülve dolgoznék, szóval villany és szélessáv kell, a többi nem érdekes.
Nem írtad merrefelé akarsz vásárolni az országban.
Mert pl mifelénk 5 M alatt egy faluban sem kapsz semmi lakhatót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!