Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ha cefrének gyűjti az ember a...

Ha cefrének gyűjti az ember a lehullott gyümölcsöket le kell zárni a hordó tetejét, vagy hagyjam nyitva?

Figyelt kérdés
2011. júl. 18. 14:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ne hagyd nyitva mert beköpi a légy belefészkel a darázs
2011. júl. 18. 14:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
De ne is zárd le légmentesen, az erjedéskor képződő szén-dioxidnak el kell tudni távozni, különben szétrobban a tartály.
2011. júl. 18. 15:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
Én csak simán ráteszem, nem szorítom rá.
2011. júl. 19. 07:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim válasza:
Le kell zárnod, hogy a muslincák, legyek, darazsak ne keressék meg, ne dögöljenek bele. Viszont nem zárhatod le légmentesen mert a fejlődő "must"gáz szétvetné az edényt. Bele kell szerelned egy úgynevezett kotyogó-t. Amit mezőgazdasági boltokban vagy üvegtechnikusnál lehet kapni. Illetőleg te magad is csinálhatsz egy vízzel töltött petpalack némi gumicső és egy autószelep segítségével. A lényeg, hogy a lezárt edényből a keletkező gázok anélkül távozhassanak, hogy a rovarok hozzáférjenek a cefréhez. Ezenkívül a kotyogó másik szerepe az hogy a levegő hatására a cefre nem alkohollá hanem esetleg ecetté erjedne. Ezért kell elzárni a levegőtől.
2011. júl. 19. 09:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2011. júl. 19. 10:00
 6/11 anonim válasza:
vagy csak tegyél rá nagy,műanyag zsákot,ugy összetud gyűlni a felesleges gáz,néha megbontod,kiengeded,aztán máris meg van oldva
2011. júl. 19. 11:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

Ha azt akarod, hogy nagyot durranjon, akkor zárd le.

De ha még ezt se tudod, akkor ne tegyél el cefrét, mert belepusztulhatnak a balgák, pedig máshol még hasznosak lehetnének.

Bocsi.

2011. júl. 21. 11:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim válasza:
Kell cukrot tenni a gyümihez?
2011. júl. 22. 09:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

Mi a kovetkezokent szoktuk csinalni. A muanyaghordora, amiben gyujtjuk a cefret, mindig ratesszuk a tetot. Ahogy korabban is irtak, vedi a levegotol es a rovaroktol. Ekkor viszont meg nem bilincseljuk ra a tetot. Egyreszt a gazfejlodes miatt, masreszt meg azert, mert foleg az elejen, minden nap illik megkevergetni (pl. egy gereblyevel), hogy a nagyobb reszek osszetorjenek, es a szetvalo retegek ujra elvegyuljenek - ez segiti az erjedest. Akkor van kesz, amikor az egesz mar ,,megnyugszik'': a teteje simava, vizszeruve valik, nincsenek a felszinen nagyobb darabok, pezsgo, habzo reteg. Ilyenkor mar nem kevergetjuk, es ha epp van szabad bilincs, le is zarjuk. De ha ilyenkor is csak rajtavan a teto raszoritas nelkul, az is tokeletes.


A cukor kapcsan: Fugg attol, hogy milyen gyumolcsbol csinalod. Pl. az almacefre tipikusan savanyubb, ehhez altalaban teszunk cukrot is. Viszont egy jo ,,tocsogos'' szilvabol vagy sargabarackbol keszulo cefrehez vagy nem kell vagy eleg kevesebb is. Azt most hirtelen nem tudom, hogy mikor mennyit szoktunk beletenni.

2011. júl. 25. 09:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim válasza:
Mi az a cefre? Koszonom.
2011. aug. 15. 16:12
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!