A kaució nem fedezi a kárt, ilyenkor mi a teendő?
130 ezer Ft lakbér(rezsivel) + 60 e kaucióval költöztünk be. Jövő hónapban ki kell költöznünk, mert eladták a lakást és üzlethelyiséget csinálnak belőle. 2 hónapja csináltunk egy kisebb kárt a zuhany elhúzható üveg szárnya szétrobbant fürdés közben. A tulaj azt kéri, hogy mivel ez egy beépített süllyesztett kád, fizessünk ki neki 250e-t.
Szerintem ez elhasználódás és szeretnénk vissza a 60e-t, mert szükség van a pénzre egy új albérletbe költözéshez.
Mivan, ha mi nem fizetünk már semmit a tulajnak?
1. SZERZŐDÉS - Kell hogy legyen megoldás erre (már ha rendesen megírták), és olyan nincs, hogy a szerződés "nincs meg".
2. BIZTOSÍTÁS - minden normális lakásnak van biztosítása, annak kell fedezni a kárt (legalább egy részét). A biztosítás a tulajé, tehát titeket csak le akar nyúlni, ő megcsináltatja a biztosításával.
(A biztosító ilyen kis értéknél ki sem megy, csak kér 1-2 képet, és simán megajánl egy összeget. )
3. Ha magatokat hibáztatjátok a kár miatt, akkor csináltassátok meg (nem fog annyiba kerülni!), és a számlát is mutassátok be a tulajnak. (Csak akkor adjátok át neki, ha a pénzeteket visszaadja.)
Nagy ocsmányság tőle, ha eladják és átalakítják a házat, hogy mégis le akar nyúlni tőletek ennyi pénzt ... :-(
Picit túl van árazva.
Egyébként ha üzlet helyiség lesz úgyis szét lesz verve használtan pedig szinte eladhatatlan.
Ma beszéltem az üveges szakemberrel aki szerint ez a hajlított görgős ajtó csere 300-400e lenne, így jobban megéri ha vennénk oda egy új kádat 110e-ert.
Nekünk meg nincs kedvünk nekiállni kádat építeni, ha 1 hónap múlva kiköltözünk.
Azt mondtad megtaláltad a kádat már üzletben. Akkor csak keress hozzá való üveg panelt, ajtót!
Ha tudod a típust akkor tudsz a neten keresni kész ajtót amit kicserélsz rajta, nem kell az egészet megvenni. Nagyon sok kádra való üveg ajtó, paraván is megvehető külön és lehet, hogy az eredeti cégtől lehet a törött helyére rendelni egy másikat.
"2 hónapja csináltunk egy kisebb kárt a zuhany elhúzható üveg szárnya szétrobbant fürdés közben. "
--> Elismered ti voltatok, magától nem szokott összetörni egy zuhanykabin üveg, mert akkor az összes gyártó állandóan pereskedne.
"A tulaj azt kéri, hogy mivel ez egy beépített süllyesztett kád, fizessünk ki neki 250e-t."
"a hajlított görgős ajtó csere 300-400e lenne, így jobban megéri ha vennénk oda egy új kádat 110e-ert."
--> Ezek szerint ő is az olcsóbbat vette figyelembe, és add hozzá a szakember munka díját, a termék kiszállítását, és bevitelét a lakásba.
"Mivan, ha mi nem fizetünk már semmit a tulajnak?"
"Nekünk meg nincs kedvünk nekiállni kádat építeni, ha 1 hónap múlva kiköltözünk."
"Szerintem ez elhasználódás és szeretnénk vissza a 60e-t"
--> Az ilyen hozzá állású embereket mindig is rühelltem! Tudom bunkó vagyok... Anyagi kárt okoztok, elismered a ti hibátok, majd azon agyalsz hogyan úszd meg a kár kifizetését, úgy, hogy még a kauciót is adja vissza a tulajdonos...
(Válaszolok: képzeljétek el, mikor a haverotok kölcsönkéri a telótokat egy hívásra, véletlenül leejti, betörik a kijelző, és azt mondja ezt ki kellett volna bírnia nem az ő hibája volt és nem csináltatja meg. stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!