Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Utólag vettem észre károkat a...

Utólag vettem észre károkat a lakáson, vissza tudom szedni a kauciót a volt albérlőktől?

Figyelt kérdés
Nem volt közjegyzői szerződésünk, utólag vettem észre a károkat a lakásban. Mit tudok ilyenkor tenni? (Már kiköltöztek.)

aug. 18. 22:51
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

#4 "Pl el volt törve az ágyban 2 rács, nem takarítottak ki, le volt szakadva a szúnyogháló"

Az ágyrács eltörése az a normál használattal simán előfordul idővel, az benne van abban, hogy kiadtad a lakást, mint ahogy a te költséged ha idővel tönkremegy egy vízcsap vagy ki kell cserélni a vécé tartályt.

Azt, hogy nem takarítottak ki meg le van szakadva a szúnyogháló, azt észre kellett volna venned, hiszen egyértelműen látszik. Ezek szerint vagy úgy engedted el őket, hogy nem nézted meg a lakást, vagy nem figyeltél oda, csak úgy nagyjából körbefordultál, hogy üres, meg vannak a bútorok, kész, mehettek. Ha elengedted őket, miközben ez látható lett volna akkor ez sajnos már nem visszacsinálható. Ez tanulópénz, hogy legközelebb jobban meg kell nézni a lakást mielőtt visszaadod a kauciót.

Amúgy semmiféle módon nem tudnád visszaszerezni tőlük a pénzt, már nem is kell válaszoljanak neked ha próbálkoznál, csakis peres eljárással. Az meg rengeteg költség és idő lenne. Szerintem ne rágd magad miatta, ennél sokkal rosszabb is lehetett volna, ezek apróságok amiket te magad is könnyen orvosolhatsz minimális költséggel.

aug. 19. 10:50
 12/12 anonim ***** válasza:
77%
Ezek nem nagy károk voltaképpen. Ezért nem is vetted észre amikor átvetted a lakást tőlük. Bele kell kalkulálni ennyi renoválást 1 év bérlés után. Természetes amortizáció voltaképp.
aug. 20. 10:20
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!